DEÜ Tıp'tan “Tıbbi Laboratuvar Akreditasyon Kursu”

  • 0
  • 1.388
Yazı Boyutu:

Avrupa düzeyindeki hizmet kalitesi ve akreditasyon süreçlerindeki başarısı ile dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde, “Tıbbi Laboratuvarlarda Akredidasyon Kursu”nun ikincisi düzenlendi. Merkez Laboratuvarı’nın akredite edilmesinin ardından, uzun yıllar devam eden süreçteki deneyimlerini
Türkiye’nin diğer üniversiteleri ve hastanelerindeki sağlık çalışanları ile paylaşan DEÜ Tıp Fakültesi’nin bu programına, Türkiye genelinde katılımcılar büyük ilgi gösterdi. 26-28 Nisan tarihleri arasındaki kursa, yurdun doğusu da dahil olmak üzere pek çok hastaneden 60 kadar hekim ve sağlık çalışanı katıldı.
 
Açılış programı, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ.Hakkı Bahar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan ve Merkez Laboratuvarı Sorumlusu olan Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Canan Çoker’in katılımıyla  gerçekleşti.
İlk ders sunumunu Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan yaptı. Prof. Dr. Özcan “Sağlık Politikaları’nda Akreditasyonun Yeri” başlığı altındaki konuşmasında kursiyerlere akreditasyonun tanımlarını, tarihçesini, Türkiye ve dünyadaki akreditasyon uygulamalarını örnekler vererek anlattı. 28 Haziran Cumartesi sona erecek kursun kapanışında katılımcılara akreditasyon belgesi verileceği belirtildi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv