Devlet Üniversitelere Mutlaka PET-CT Alanında Yatırım Yapmalı

  • 0
  • 998
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisinde Sacramento, California Üniversitesinden, Radyoloji ve Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Bijan Bijan’ı ağırladı. Dr. Bijan PET-CT-MR konularında 15 yıllık deneyimlerini, yapılan hataları ve PET’in geleceği hakkında ki bilgilerini paylaştı.
 
EÜ Muhittin Erel Amfisinde gerçekleştirilen konferansa, EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevra Elmas ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri de katıldı. Dr. Bijan özellikle nükleer tıpçıların, radyologların ve patalogların birlikte çalışması gerektiğinin altını çizerek, ayrı birimlerde çalışmalarının kendi kayıplarını olduğunu, birlikte çalışarak daha güzel sonuçlar elde edebileceklerini belirtti. Dr. Bijan “Özellikle MR ve PET-PETCT fiyatlarında devletin etkin olması gerekli. Devlet bunların fiyatlarını düzenlemeli, devlet özellikle PET ve CT tarifelerini düzenlemezse bir yere varılamaz. Devletin mutlaka yeni projelere yatırım yapması gerekli, özellikle üniversitelere daha fazla yatırımda bulunmalıdır. Özelde yapılan PET-CT‘lerle üniversitede yapılanlar arasında hem maddi hem kalite açısından fark var. Nedeni ise özelde bunun sadece bir ticari kazanç amaçlı olarak yapılmasıdır, buna paralel olarak da kalite düşüyor. Üniversitelerde ise durum daha farklı dışarıda bir vaka 10 dakikada okunurken üniversitede ise bu daha fazla irdelenerek uzun zamanda okunuyor” diye konuştu
 
Dr. Bijan devletin üniversitelere mutlaka PET-CT alanında en az %20 yatırım yapması gerektiğini vurgulayarak; üniversitelerin uzman yetiştirmede de büyük rol oynadığını ve anında daha doğru sonuç almada etkin teknikler kullandığını bu nedenle yatırımların tartışmasız yapılması gerektiğini belirtti. İran doğumlu olan Dr. Bijan Bijan, tıp öğrenimi Türkiye’de tamamlayarak, uzmanlığını ABD ‘de Radyoloji alanında yaptı. Halen California Sacramento Üniversitesinde çalışan Dr. Bijan Bijan, araştırmalarını MR-PET-PETCT alanında sürdürüyor. İZMİR(Ege Ajans/ Pelin Güngör- Mehmet Tayyar)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv