“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNE İZMİRLİLERDEN YOĞUN İLGİ”

  • 0
  • 926
Yazı Boyutu:

 İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine bağlı olarak açılan Diş Hastanesi İzmirlilerin yoğun ilgisi ile tedavi hizmetlerine devam ediyor. Özellikle 0232 3254040 no’lu telefonla ulaşarak tedavi hizmetinden faydalanmak isteyen İzmirlilerin yoğun talepleriyle karşılaştıklarını belirten İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, “Hastanemiz İzmir’in en gözde, en modern Diş Hastanesi olacak. Diş Hekimliği açısından İzmir İli ve Ege Bölgesine farklı bir bakış açısı getireceğimize inancımız tamdır  ” şeklinde konuştu.
 
“İleri cerrahi işlemleri yapılıyor”
Büyük bir hasta potansiyeline sahip İzmir’in bu yükünü  hafifleteceklerini vurgulayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, “80 diş koltuğuna sahip fakültemiz, ileri teknoloji ürünü cihazlarıyla üniversitemizin halka açılan ilk birimi oldu. İzmir'de birçok diş hastanesi var. Ancak İzmir hasta potansiyelini karşılamak üzere her bölümünde 3-4 uzman hekimin çalıştığı, özel alanlarda hekimlerin olduğu, implant ve ileri cerrahi işlemlerinin yapılabileceği, genel anestezi altında da işlemlerin uygulanabileceği bir kliniğe sahibiz. Bakabildiğimiz kadar çok hastaya kaliteli hizmet vermeyi hedefliyoruz.” dedi.
İzmir'de uzman sıkıntısı yaşanan Ortodonti bölümünde de 5 uzmanla hastalara tedavi imkanı sunduklarını belirten Prof. Dr. Tancan Uysal, “Mesleki etiğe ve hasta haklarına saygılı, sorumluluk sahibi diş hekimleri, uzmanlar ve akademisyenlerin yetiştirileceği; Diş Hekimliği açısından farklı bir anlayışla  İzmirlilerin tüm beklentilerini karşılayacağız” diye konuştu.
 
“Çocuk kliniklerine ilgi yoğun”
Prof. Dr. Tancan Uysal, fakültede ileri dişeti rahatsızlıklarının ileri tedavileri, kanal tedavisi uygulamaları, implant cerrahisi, bütün ortodonti uygulamaları, bilgisayar destekli protetik tedavi ve doğuştan dudak, damak yarığı anomalisine sahip bebeklerin tedavisini yapmak için gerekli olan altyapıya sahip olduklarını sözlerine ekledi. Toplumdaki farkındalık düzeyinin artmasıyla halkın çocuklarının diş tedavisinde özellikle çocuk - diş hekimliği uzmanını aradıklarını vurgulayan Uysal, sadece 12 yaş altındaki çocuk hastalara bakmak üzere tasarlanmış kliniklerine de ilginin yoğun olduğunu belirtti.
 
*İzmir’in Çiğli ilçesinde 4 bin 500 metrekarelik kapalı alanda 80 diş  ünitesi bulunan fakültede, günlük 150’si ilk muayeneye gelecek toplam 500 hastanın tedavisi yapılması bekleniyor. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin yanısıra Eylül ayından itibaren %100 oranda yabancı dilde lisans, doktora ve uzmanlık eğitimi verilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv