Doğayı Seviyorum

  • 0
  • 887
Yazı Boyutu:

İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Etüt Merkezleri Derneği, Arke Kırtasiye ve Ege Orman Vakfı, anaokullarında doğa ve çevre bilinci aşılamak amacıyla “Doğayı Seviyorum Projesi” başlatmışlardı. Aralık ayından bu yana devam eden proje kapsamında Ege Orman Vakfı gönüllü öğretmenleri ve yetkilileri tarafından 4 ayda toplam 1200 anaokulu öğrencisine Aralık ayında “Ormanları tanıyalım”, Ocak ayında “ Suyumuzu Koruyalım”, Şubat ayında “Geri Dönüşüm” ve Mart ayında “Orman Yangınları” konularında eğitim verildi. 
 
Ege Orman Vakfı yetkilisi Ülkü Karataş tarafından proje kapsamında Soylu ve Eksen Anaokullarında gerçekleştirilen Mart ayı eğitimlerinin konusu “Orman Yangınları” idi.
İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Etüt Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Soylu, Doğayı Seviyorum Projesi kapsamında Ege Orman Vakfı yetkilileri ve gönüllü öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen eğitimlerin çocuklar üzerinde çok etkili olduğunu söyledi. 
 
Proje ortaklarından Arke Kırtasiye Genel Müdürü Demet Çezik,  Doğayı Seviyorum  Projesinin eğitim ve ağaçlandırma çalışmasını kapsadığını ve 3 yıl boyunca süreceğini belirtti. Çezik, Seferihisar-Kavakdere ağaçlandırma sahasında  10 bin fidanlık “Okul Öncesi Eğitim Kurumları Ormanı” oluşturacaklarını ve şimdiden 4 bin fidana ulaştıklarını belirtti.
 
İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Etüt Merkezleri Derneği Başkan Yardımcısı Nihal Öktem ise “Okul Öncesi Eğitim Kurumları Ormanı”nda 8 Nisan Pazar günü büyük bir katılımla fidan dikim töreni gerçekleştireceklerini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv