Dokuz Eylül engelli dostu

  • 0
  • 1.469
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi yönetimi, Sağlık Bakanlığı’nın da öngördüğü engellilere hizmette dünya standartlarını yansıtacak iyileştirmeler için “Engelli Dostu Hastane Çalışmaları Projesi”ni başlattı. Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) hazırladığı rehber doğrultusunda, gerek engelli hastane çalışanları, gerekse engelli hastalar ve hasta yakınlarının, DEÜ Sağlık Kampusu’nde hizmet almasını kolaylaştıracak bir dizi önlem alınması kararlaştırıldı.

Bu sosyal projeye, İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek sözü verdi. İlk etapta, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Mağden ve Doç. Dr. Hüseyin Baskın gözetiminde, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu’ndan Yrd. Doç. Dr. Didem Karadibak, Akreditasyon Koordinatör Müdür Yardımcısı Hakan Savran, Teknik Hizmetler Müdürü Cem Turabi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi Müdürü Avukat Serkan Aydoğan ile Özgü Konuk sekreteryasından oluşan bir komite kuruldu. Komite, hastanede çalışan 36 engelli ile toplantı yaparak eksik ve ihtiyaçları belirledi.

Görme, işitme ve ortopedik engelliler ile pediatrik ve geriatrik hasta gruplarının hastane önündeki otobüs duraklarından başlayarak dış ve iç çevre düzenlemelerini kalıcı olarak gerçekleştirmeyi hedefleyen kapsamlı bir rapor hazırlandı.

Yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen iyileştirmeler şu başlıklar altında toplandı:  . Engelli hastalar için danışma ve destek biriminin oluşturulması
. Engelli çalışanlar ve hastalara hastane hizmetlerinde öncelik verilmesi.
. Sekreterya bankolarının, tekerlekli sandalye kullanan ortopedik engellilerin boş seviyesine göre alçaltılarak düzenlenmesi.
. Engelli hasta ve çalışan tuvaletlerinin artırılması ve mevcut olanlardaki eksiklerin giderilmesi.
. Hastane içi asansörlerde sesli uyarı sisteminin yapılması ve görme engelliler için kabartmalı tuşların kullanılması.
. Hastane önündeki otobüs duraklarından geliş yol ve kaldırımları ile trafik sinyalizasyonunun düzenlenmesi.
. Hastane dış alanlarında kaldırım üzerinde bulunan beton mantarların kaldırılarak, kılavuz hatların oluşturulması (demir kenarlık vs.)
. Poliklinik ve diğer birimlere giden yollardaki logar kapakları, çiçek saksısı, çukurlar gibi risk oluşturulan unsurların düzenlenmesi.
. Hasta ve çalışan personel otoparklarında düzenleme yapılması.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv