Dostluk Konseri

Fransa ve Almanya arasındaki dostluğun temellerinin atıldığı Élysée Antlaşması’nın 60. yıl dönümü İzmir’de dostluk konseri ile kutlandı.

  • 0
  • 2.276
Dostluk Konseri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Institut français İzmir, Fransa ve Almanya arasında imzalanan Élysée Antlaşması’nın 60. yıl dönümü kutlamalarına ev sahipliği yaptı.
İstanbul Fransa Başkonsolosu Olivier Gauvin ve Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter’ın davetiyle gerçekleşen geceye Fransa İzmir Fahri Konsolosu Bernard Arkas, Konsolosluk Erkanı Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Toprak, Institut français Türkiye İzmir Müdürü José-Maria Queirós başta olmak üzere çok sayıda konsolosluk erkanı ve davetli katıldı.

Institut français Türkiye İzmir Müdürü José-Maria Queirós, böyle bir geceye ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi. Gecede Fransız piyanist Jennifer Fichet ve Alman viyolonselist Gregor Pfisterer, davetlilere Fransız, Alman ve Türk bestecilerin eserlerinden oluşan müzik ziyafeti sundu. Keyifli dinletinin ardından gece kokteyl ile devam etti.


Yyonne Trapp, Detlev Wolter, Bernard Arcas, Zeliha Toprak, Naciye Gökçen Kaya, Oliver Gauvin, José-Maria Queirós
SONSUZ İŞBİRLİĞİ
Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, Élysée Antlaşması’nın simgesellikten ibaret olmadığını belirterek “Ülkelerimiz arasında sonsuz iş birliğinin kapısı bu antlaşmayla aralanmıştır. Bugün burada birlikte olmamız da bu sıkı iş birliğinin göstergesi. Alman-Fransız dostluğunu, güzel İzmir’de harika müzikler eşliğinde yaşamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter ise “Almanya ile Fransa, AB’yi direnç, egemenlik, kuvvet bakımından güçlendirmek ve bütünleşik Avrupa yapısına ülkelerimizin verebileceği desteği vurgulamak üzere, Aachen'da Elysée Antlaşması'nı 2019 yılında perçinlemişti. Ama ülkelerimiz arasındaki dostluk, antlaşmalar ile sınırlı kalmıyor. Almanya’da, Fransa'da milyonlarca insanımız bu dostluğu gün be gün beslerken gelecek nesillere birleşik Avrupa arzusu ile dostluk fikrini aşılamaktan geri durmuyoruz. Hükümetlerimiz, geçtiğimiz pazar günü Paris'te tam da bu sebeple “Almanya’nın Fransa’nın genç yetenekleri ile Avrupa Nesli” adlı hareketi başlattı.

Ölüm getiren nice savaşın ardından halklarımızın birbiriyle barışması, hem barışın teminatıdır hem de dünyadaki diğer ve komşu ülkeler için bir örnektir. Ev sahipliği için Institut français İzmir ailesine teşekkür ederiz” diye konuştu.
Fotoğraflar için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv