Dr. Kubalı; “Gazeteciler arkeolog gibi olmalı

  • 0
  • 1.100
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Dirik’in Ekonomi Muhabirliği dersine konuk olan Dr. Ali Nail Kubalı öğrencilerle mesleki deneyimlerini paylaştı.
Çeşitli holdingler ve sivil toplum kuruluşlarında üst düzey görevlerde bulunan Dr Kubalı, 1988 yılından bu yana Danimarka İzmir Fahri Konsolosluğunu yürütüyor.
Özelleştirmeye karşı değilim fakat kriz anlarındaki köşeye sıkıştırılarak yapılan özelleştirmelere karşıyım diyen Dr. Kubalı, Türkiye’deki krizlere değinerek birçok özelleştirmelerin bu dönemde yapılmasına dikkat çekti ve şirketlerin yok pahasına satıldığını belirtti.
Dr. Kubalı “Ekonomide daima büyükler kazanır, küçükler kaybeder. Ancak bu bizlere hep farklı tanıtılır. Siz gazeteciler arkeolog gibi olmalısınız, size gösterilecek çiçeklere inanır ve onları yazarsanız, en az aldatılmayı hak edenleri en çok aldatırsınız ve bu çok büyük bir vicdani yüktür. Siz gazetecisiniz kendinizi sınırlara hapsetmeyin, sizi ancak kendi yaratıcılığınız, zekanız ve ahlakınız gerçeğe götürür” diyerek öğrencilere öğütlerde bulundu.  İZMİR(Ege Ajans/Öznur Tiryaki – Murat Karakuş)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv