Dünya üniversitesi

  • 0
  • 1.088
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi, kültürleri İzmir’de buluşturma hedefinde rekora koşuyor. Öğrenci gelen ülke sayısı 3 yılda 51’e çıktı. Rektör Prof. Dr. Çevik, “Lisans eğitimi için yurtdışından öğrenci çekmek kolay bir iş değildir. Gediz’in farkı bu” dedi
 
Gediz Üniversitesi, yurtiçindeki tercih başarısını sınırların ötesine de taşıyor. Her yıl farklı ülkelerden daha çok yabancı öğrenci Gediz’de lisans eğitimi görmek için başvuruyor. Dünya çapında bilinen ve tercih edilen üniversite olma hedefiyle yurtdışında gerçekleştirilen yoğun tanıtım çalışmaları sayesinde bu sonuca ulaşılıyor. Yabancı kaydı yapılan ilk yıl olan 2010’da 9 ülkeden öğrenciler İzmir’in yolunu tutmuştu, geçtiğimiz sene ülke sayısı 35’e çıktı. Bu yıl ise çıta daha da yükseldi; ABD, Afganistan, Angola, Bangladeş, Cezayir, Ekvator Ginesi, Fransa, İsviçre, Kazakistan, Liberya, Moğolistan, Moritanya, Orta Afrika, Sudan, Suriye ve Suudi Arabistan’ın da eklenmesiyle ülke sayısı 51’e ulaştı. Ayrıca öğrenci değişim programı Erasmus kapsamında da Litvanya, Polonya ve Slovenya’dan gençler bulunuyor.
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini, kültürleri buluşturup kaynaştırmada öncü rol üstlendiklerini dile getirdi. Seyrek’teki kampüslerinde 250 yabancı öğrencinin Türk yaşıtlarıyla birlikte eğitim gördüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Çevik, şunları söyledi:
 
Hedef 100 ülkeye ulaşmak
“Dünyaya mal olmuş üniversitelerde yabancı öğrenci oranı yüzde 10 ile 20 arasında değişir. Gediz Üniversitesi bu orana kısa sürede yaklaştı, dünya üniversitesi iddiasını bir kez daha ortaya koymuş oldu. Lisans eğitimi için yurtdışından öğrenci çekmek öyle kolay bir iş değil, ciddi çalışma yapmanız ve güven kazanmanız gerekiyor. Kısa sürede ulaştığımız sonuç Gediz Üniversitesi’nin farkıdır. Hedefimiz 100 ülke, bin yabancı öğrenci...”
 
Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Gediz Üniversitesi’ne öğrenci gönderen ülkeler arasında ABD’nin de bulunmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Çevik şöyle konuştu:
 
Gediz’in gurur tablosu
“Amerikalı gençler, dünyanın dört bir yanından öğrenci yağan ülkeleri dışında öğrenim görmeye pek sıcak bakmıyor. Gediz Üniversitesi olarak bu alanda adeta ABD’yi keşfettik. Her sene daha da artan yabancı öğrencilerimiz ve yabancı akademisyenlerimizle dünyayı İzmir’de buluşturup, kültürleri kaynaştırıyoruz. Dünya gençliğinin üniversite eğitimi için bizi seçmesi, İzmir ve ülkemiz açısından da büyük önem taşıyor. Bu öğrenciler, 4-5 yıl geçirdikleri Türkiye’yi ikinci vatanları, İzmir’i de memleketleri olarak görecek, bizimle aynı dili konuşacak. Bizim için en büyük gurur tablosu da işte bu olacak.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv