Efes Antik Kenti bilgisayar oyunu oldu

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Cihan Tutum’un kurucularından olduğu The Pack Studios tarafından geliştirilen ve Efes Antik Kenti’nde M.Ö. 100 yılında geçen “Ephesus” isimli bilgisayar ve konsol oyunu görücüye çıktı. Oyuncuların, 2 bin 100 yıl önce bir Roma vatandaşının hayatını deneyimleme şansı bulacakları oyun, popüler platform Steam’de erişime sunuluyor.

  • 0
  • 3.987
Efes Antik Kenti bilgisayar oyunu oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu Cihan Tutum ile avukat arkadaşı Doruk Ayar, video oyunu merakı ve tutkularıyla The Pack Studios’u kurup kendileri gibi farklı mesleklerden insanlarla bir araya gelerek, tarihi 8 bin yıl öncesine dayanan Efes Antik Kenti’nde geçen bir oyun geliştirdi. Geliştirecekleri oyun için mekân ve tema arayışı içinde olan ekibin ilhamı, Doruk Ayar’ın rüyasında Efes Antik Kenti’ni görmesi oldu. Rüyadan esinlenen ekip, oyunun, tarihi Cilalı Taş Devri'ne kadar uzanan ve pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Efes’te geçmesine karar verdi.
 
Mezun oldukları alanlarda profesyonel iş yaşamlarını sürdürürken oyun tutkusunun kendilerini bir araya getirdiğini anlatan Endüstri Mühendisi Cihan Tutum ve Avukat Doruk Ayar, “Bu tutkumuzu işimiz haline getirmeye karar verip The Pack Studios’u kurduk. Bizim gibi aynı tutkuya sahip farklı mesleklerden insanlarla el ele verip kısa sürede bir oyun geliştirmek için yola çıktık. Efes’i oyunlaştırmaya karar verdiğimizde, bu şehrin tarihini okumanın ya da antik kentin gerçekçi çizimlerini aramanın tüm tarihi yolculuğu anlamak için yeterli olmayacağını biliyorduk. Duyulacak çok hikâye ve yaşanacak çok fazla duygu vardı. Biz de o tarihi yeri ziyaret etmemiz, profesyonellerden efsaneleri ve tarihi öğrenmemiz gerektiğine karar verdik” dedi.
 
2 BİN YIL ÖNCESİNE OYUNLA YOLCULUK
Efes’e birçok kez gittiklerini ve her seferinde bu büyüleyici şehrin sadece harabe olmadığını anladıklarını ifade eden Tutum ve Ayar, “Efes, Roma İmparatorluğu’nun en güçlü zamanlarını temsil ediyor. Mermer yollarda yürürken zamanın lüksünü hissederken antik tiyatronun tam ortasında durduğunuzda, o noktada gladyatörlerin ve oyuncuların heyecanını anlayabiliyorsunuz. Oyuncuların bu ruhu anlamaları için 3 boyutlu modellemelerden oyun hikayesine kadar tüm detaylar üzerinde büyük titizlikle çalıştık. Oynayanlara Efes’i bir Roma vatandaşı gibi deneyimletmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
 
EPHESUS OYUNU HAKKINDA:
Ephesus, oyunculara, 2 bin 100 yıl önce bir Roma vatandaşının hayatını deneyimleme şansı sunacak. Keşif ve hayatta kalma oyunu olan Ephesus’ta, oyuncular, antik kentin efsaneleri ve tarihinden ilham alınan hikâyeyi deneyimlerken kendi köylerini kurup hayatta kalmaya çalışacak. Bir taraftan da avcılık, çiftçilik gibi onlarca çeşitli ticaret yollarıyla ekipmanlarını ve kendilerini geliştirecek, yeni iş kolları kurmak için para kazanacak.
 
STEAM’DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Bir yıldan az sürede geliştirilen oyun, daha geliştirme aşamasındayken katıldığı Oyun Geliştirme Dünya Şampiyonası’nda (GDWC) Hayranların Favorisi ödülü ve Oyun Girişimciliği Yarışması Next Game Startup’ta ikincilik ödülü kazandı. Ephesus oyunu, 3 Aralık 2021 günü, oyun dünyasının popüler platformu Steam’de erişime sunuldu. Oyunun bilgisayar ve konsol versiyonunun olacağını dile getiren Tutum ve Ayar, kullanıcıların büyük bir kesiminin yabancı olmasını beklediklerini belirterek, oyunun Efes’in tanıtımı için de katkı sağlamasını istediklerini ifade etti. The Pack Studios ekibi ve gelecek hedefleri hakkında da bilgi veren ikili, “PC ve konsol oyunları geliştiren bir oyun stüdyosuyuz. Kurucu ortaklar Cihan Tutum, Doruk Ayar, sanat direktörü Tarhan Can Özok, sahne tasarımcıları Aykut Erdalı, Tibet Yüksel, hikâye yazarı Erman Utku Erciyas ile 3D sanatçısı Emir Ulusoy’dan oluşan ekibimizle Indie ve AA kalitede oyunlar geliştiriyoruz. Ephesus ilk oyunumuz. Türk geliştiricilerin mobil oyun sektöründe yakaladığı başarıyı, bilgisayar ve konsol oyunlarına da taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv