Ege Tıp teknolojik gelişmesini hızla sürdürüyor

  • 0
  • 2.218
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürüyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalında kullanılmak üzere “Discovery HD 750 CT” modeli cihaz ile 5 saniye gibi kısa zamanda hastanın tomografisi çekebilecek.
 Cihazın kullanıma sunulması nedeniyle düzenlenen törene EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Özkahya, öğretim üyeleri ile hastane personeli katıldı.
Açılışta konuşan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Ege Üniversitesi çok önemli dönüm noktalarından biri sayılabilecek bir yenileşmeyi daha gerçekleştiriyor. Yeni yenilikçi bir yönetişim anlayışıyla Ege Üniversitesi’ni dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasına sokma hedefi doğrultusunda birikimimizi harekete geçirmek için çalışıyoruz. Yorulmadan bıkmadan çalışıyoruz ve bu çalışmanın sonuçlarını almanın gururunu yaşıyoruz bugün. Bu işte emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz sadece bir cihazı almak değildir. Önemli olan ‘Alet işler el öğür’ atasözündeki gibi cihaz ne kadar nitelikli olursa olsun o cihazı taçlandıran birikimli deneyimli öğretim üyeleridir. Ege Üniversitesi bu konuda çok iddialı. Çok birikimli bir üniversitesidir. Kuşkusuz bu birikimin teknolojiyle desteklenmesine ihtiyaç vardır. Tüm hastalıklar, hem bilgisayar hem iletişim hem de görüntüleme teknolojilerini inanılmaz boyutta hızlandırdı. Radyoloji bu konuda en ileri teknolojiyi kullanan bölümlerimizden birisi. Tüm hastanemize hizmet veren bir ünite. Ege Bölgesi’nde 12 milyona hizmet veriyor. Son zamanlarda ciddi görüntüleme yatırımları yaptığımızı biliyorsunuz. Bu cihaz özellikleriyle, hizmete, araştırmaya, eğitime en çok yer verebileceğimiz bir cihaz. Biz yatırımlarımızı devletin gerçek anlamda istediği biçimde bir yurttaş olarak bireyin istediği biçimde etkin verimli, yerinde ve doğru kullanan bir üniversiteyiz. Bu cihazla hem girişimsel yöntemlerle ilgili konforu en üst düzeye çıkarmış hem tek seferde birden çok sonucu elde edebilmiş olacağız. Bütün bunlar Ege Üniversitesi’nin insana verdiği değeri göstermektedir”  dedi.
Amaçlarının kısa sürede görüntülü tomografi çekimi yapmak olduğunu söyleyen EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, “Bu şekilde hastalarımıza daha hızlı hizmet vereceğiz, bu cihazımızın üniversitemize hastanemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Ege Üniversitesi Hastanesi’nin sürekli kendini yenileyen bir yapısı olduğunu ifade eden EÜ Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya, yılda 1 milyon poliklinik hizmeti veren hastanemizde bu yatırımların olması EÜ Hastanesine daha da hız katacağını belirtti.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Abdominal Radyoloji Sorumlu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevra Elmas, “5 saniyede hastanın tomografisini çeken bu cihazın herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
5 SANİYEDE SONUÇ ALINACAK
5 Milyon liraya mal olan bilgisayarlı tomografi cihazı, hastanın 5 saniye gibi kısa sürede tomografisini çekebiliyor. Böylece hasta psikolojik olarak rahat olurken acı çekmeden işlemini tamamlıyor. Ayrıca hastanede hala uygulamada olan “görüntüleri yayan sistem” ile elde edilen film görüntüleri, aynı anda tetkiki isteyen hekim tarafından kendi bilgisayarında görüntülenebilecek. Bu cihaz sayesinde hastane hastalarına daha hızlı hizmet verecek.İZMİR(Ege Ajans /Ali BAYAT/ Çisem ERKAYA/Selda BEKTAŞ)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv