Ege Üniversitesi bir değerini daha kaybetti

  • 0
  • 1.585
Ege Üniversitesi bir değerini daha kaybetti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesiönceki Rektör Yardımcılarından ve Ege Meslek Yüksekokulu önceki müdürlerinden,Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr.Mustafa Metin son yolculuğuna uzun yıllar görev yaptığı Ege Üniversitesi’ndenuğurlandı.
 
 
Prof. Dr. Metin için Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. TurgutYazıcıoğlu Konferans Salonu’nda cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine EgeÜniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Semih Ötleş, Prof. Dr. Atilla Silkü,Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Genel Sekreter Prof. Dr. Bülent Özkan, EgeÜniversitesi önceki Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Ege Meslek YüksekokuluMüdürü Prof. Dr. Semih Güneş, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr.Figen Ertekin,  akademisyenler,öğrencileri ve yakınları katıldı. Törende duygusal anlar yaşandı.
 
Ege Üniversitesi Mühendisliği Fakültesi Gıda MühendisliğiBölümü Süt Teknolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nurcan Koca; “Şu an buradabenim için konuşma yapmak oldukça zor. Hocamın bende yarattığı imaj şuydu.Oldukça güçlü bir adamdı ve hayatı o kadar çok seviyordu ki, geçirdiği sağlıksorunlarına rağmen güçlü bir şekilde yoluna devam etti. Müthiş bir iş disiplinivardı. Her sorunu anında çözerdi. Detaycıydı. Bizim için bazen zor olmasınarağmen, bu özelliği bize çok şey öğretti. Burayı daha ileriye götürmek içinelimden geldiğince çabalayacağım. Hocamı hiçbir zaman unutmayacağım. Bizlerekattığı her şey için teşekkür ediyorum. Nur içinde yatsın” diye konuştu.
 
Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş,“Mustafa Metin’i senato üyesi olduktan sonra tanıdım. Hocamız çok nazik birbeyefendiydi. Bırakmış olduğu bilimsel eserleriyle yüzyıllarca anılacak. Sadeceonunla yakın temasımız olmayacak. Bundan sonra bu güzel insanı güzellikleriçinde hep beraber anacağız. Kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabırlardiliyorum. Işığı bol olsun” dedi.
 
Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. FigenErtekin, “Ben Mustafa Hocam’ın hem öğrencisi olma, hem de birlikte çalışmaşerefine ulaşmış kişilerden birisiyim. Hocamız çok azimli, çok çalışkan vehayata son derece bağlı kişiydi. Bu bağlılığı herkese örnek oldu. Mesleki veidari anlamda çok başarılı bir kişilikti. Kendisine Allah’tan rahmet ve tümyakınlarına baş sağlığı diliyorum. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun” diyekonuştu.
 
Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş;“Öncelikle, Rektörümüz Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın üzüntü ve taziyeleriniiletmek istiyorum. Ege Üniversitesi olarak üzüntülüyüz. Çünkü üniversitemizönemli değerlerinden birini kaybetti. Değerli hocamız, yalnızca EgeÜniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde değil, Ege Meslek Yüksekokulu’ndamüdür, koordinatör, üniversite yönetiminde rektör yardımcısı olarak önemligörevler aldı ve büyük çalışmalar yaptı. Hiçbir zaman yapmış olduğu çalışmalarıunutmayacağız ve kendisini takip edeceğiz. Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesinesabırlar diliyoruz” dedi.
 
Prof. Dr. Metin’in naaşı Bornova Ali Rıza Güven Camii’ndeikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bornova EskiMezarlığı’na defnedildi.
 
 
PROF. DR. MUSTAFA METİN

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi,  Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda TeknolojisiAnabilim Dalı’ndan emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Metin AnkaraÜniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. Doktora eğitimini  Almanya’daJustus-Liebig Üniversitesi’nde yapan Prof. Dr. Metin; Ankara Üniversitesi’ndedoçent; Hacettepe Üniversitesi  GıdaMühendisliği Bölümü’nde Profesör unvanı aldı.

 Çeşitli idari veakademik görevlerde bulunan Prof. Dr. Metin; Ege Üniversitesi’nde Yayın Komisyonu Başkanlığı, RektörYardımcılığı,  Meslek YüksekokullarıKoordinatörlüğü ve Ege Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü yaptı.

Prof. Dr. Metin;  E.Ü.Müh. Fak. Gıda Müh. Böl. Gıda Teknolojisi A.B.D. Başkanlığı,  Gıda Araştırma ve Uygulama MerkeziMüdürlüğü,  Ege Meslek Yüksek OkuluYönetim Kurulu Üyeliği,  Müh. Fak. GıdaMüh. Böl. Gıda Tek. A.B.D. Başkanlığı, Ziraat Fakültesi Yayın Komisyonu Başkanlığı,   Ege Üniversitesi Senato Üyeliği,  Gıda Fak. Dekan Yardımcılığı, Türkiye SütEnd. Kurumu Genel Müdürlüğü,  HacettepeÜniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Prof. Dr. Metin EgeÜniversitesi Mühendislik Fakültesi,  GıdaMühendisliği Bölümü Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı’ndan emekli oldu.
İZMİR(Ege Ajans Ramazan Gökdere)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv