Ege Üniversitesi Migros Grubu ile protokol imzaladı

  • 0
  • 802
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) nitelikli eleman ihtiyacını gidermeye katkıda bulunmak amacıyla Migros Grubu ile  bir protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile "Perakendecilik Okulu" projesinin ilk adımı atıldı.
               
 EÜ ve Migros Grubu işbirliği ile yapılan projede İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri Migros'tan perakendecilik eğitimi alacak, stajlarını Migros'ta gerçekleştirecek ve stajda başarılı olan öğrenciler Migros kadrosunda yükselme olanağı bulacak.
Yaşı hemen hemen aynı olan iki kurumun birlikte ilerleyeceğine değinen EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz; "EÜ 1955'te kuruldu ve o günden bugüne dünyaya ayak uydurarak ilerliyor. Bu bana çok heyecan veriyor. Kurumları var eden içindeki bireylerin yaratıcılıklarıdır. Bu birliktelikten nasıl yenilikler doğurmanın peşindeyiz. Bunun iyi bir başlangıç olduğuna inanıyoruz" dedi.
 
"ÖĞRENCİLERİ İYİ YETİŞTİRECEĞİZ"
Migros İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Demir Aytaç, Migros'un perakendenin öncüsü olduğunun altını çizerek şunları söyledi;
"Perakende, ülke ekonomisine çok büyük katkılar yapar. Biz bu konuda Türkiye'ye birçok yenilik getirdik ve istihdam açısından da çok geliştik. Günümüz koşullarında öğrencilerine böyle bir işbirliği imkanı sağlayabilecek üniversite azdır. Ege Üniversitesi bunu başarmak için adımını attı. Bu işin başının eğitim olduğunu düşünüyorum. Çalışanlarımızı iyi eğitiyoruz, öğrencileri de iyi yetiştireceğiz."
 
İmzalanan işbirliği protokolü hakkında konuşan EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken ise, "EÜ önemli adımlar atıyor. Migros ile görüşmeler yaratıcı etkinliklerle başladı. Perakendeciliğin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Türkiye'de böyle bir işbirliği örneğine pek rastlanmıyor. Model olabilecek bir çalışma başlattık" dedi İZMİR (Ege Ajans/ Cansu Özcan-Selahattin Bodur-Azizhan Bayrak )

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv