Ege Üniversitesi’ne tekrar Güzel Sanatlar Fakültesi kuruldu

  • 0
  • 1.879
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Bakanlar Kurulu kararının ardından yayınlanan Resmi Gazete ile kuruldu. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kurulması ile birlikte Ege Üniversitesi’nde bulunan fakülte sayısı 13’e yükseldi. Ege Üniversitesi bünyesinde 1975 yılında kurulmuş olan Güzel Sanatlar Fakültesi 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’ ne devredilmişti. 
Kararın alınmasından duydukları memnuniyeti dile getiren EÜ Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, “Ege Üniversitesi’nde güzel sanatlar ile ilgili bir fakültemiz yoktu. Üç yıldan beri bu konu ile ilgili çabalarımızı yoğunlaştırmıştık. Şu anda bu kararın onaylanmış olmasından dolayı çok mutluyum. Güzel Sanatlar Fakültemizin Ege Üniversitesi’ne hayırlı olmasını diliyorum ” şeklinde konuştu.
 
TÜRKİYE’NİN ÜNİVERSİTEYE BAĞLI İLK “GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ” KALDIĞI YERDEN EĞİTİME DEVAM EDECEK...
Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türkiye’nin üniversiteye bağlı ilk “ Güzel Sanatlar Fakültesi” olarak  1975 yılında kuruldu.  Kurucu Dekanlığını Prof. Rauf Bayru’nun yaptığı fakültede; Çevre Tasarımı Bölümü, Ses ve Gösteri Sanatları Bölümü, Tiyatro- Müzik Bölümü, Tarihsel Çevre Araştırma Koruma ve Restorasyon Bölümü olmak üzere 10 bölümde eğitim- öğretim hizmeti verildi. Fakülte, 1982 tarihinde yürürlüğe giren bir kararname ile Ege Üniversitesi’nden ayrılarak yeni kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlanmıştı. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi kurulduğu yıldan  DEܒye bağlanana kadar 305 mezun verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv