Egeli gençler, minikleri bilimle tanıştırıyor

  • 0
  • 2.029
Yazı Boyutu:

2009 yılından bu yana düzenlenen “Ege Üniversitesi Bilim Haftası” yoğun bir etkinlik programıyla devam ediyor.
Ege Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Otoparkında kurulan standlarda Ege Üniversitesi’nde eğitim gören gençler, gelen minik konuklarını ağırlayarak bilgilerini paylaştı. Ege Üniversitesi bünyesinde bulunan birçok bölümün kurduğu standlar, gelen konuklara bilimsel bilgiler verirken aynı zamanda keyifli deneyler yapma imkanı sundu.
Kurulan standlar arasında Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü’nden Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü’ne, Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nden, Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalına kadar pek çok bölümün etkinlikleri yer aldı.
Ayrıca, Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi(EBİLTEM) öncülüğünde çeşitli deneyler yapıldı. “Meyve Elektrik üretir mi?”, “Haydi Deprem Alarmı Yapalım”, “Gözle Görülen DNA” ve “Doğa ve PH” gibi ilgi çekici, eğlenceli ve aynı zamanda öğretici deneyler katılımcılara aldıkları bilgileri uygulama şansı verdi.
Bilim Haftasını ziyaret eden Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri çeşitli deneyler yaparak eğlenceli dakikalar geçirdiler. Bilim Haftasına ilk defa katılan öğrenciler kumaş boyama yaptılar, ipek böceğinin oluşumu ile ilgili bilgi aldılar ve tropikal böcekleri görme imkanı buldular. Öğrenciler bu geziden çok memnun kaldıklarını belirterek geleneksel hale getirilen Bilim Haftasına seneye de katılmak istediklerini söylediler. Sınıf öğretmeni Ahmet Tanboğa, öğrencileri adına mutlu olduğunu ifade ederek gelecek sene de bu etkinliğe katılmak istediklerini belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv