Eğitime tam destek

  • 0
  • 720
Yazı Boyutu:

Okullarda fiziki iyileştirme, kırtasiye ve malzeme temini, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif desteğin yanı sıra öğrenci ve öğretmenlerle her fırsatta bir araya gelerek moral veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan eğitimcilerle kahvaltıda buluştu
 
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Fuar Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen kahvaltıda Konak ilçesindeki okulların yöneticileri ve okul aile birliği temsilcileriyle bir araya geldi. Üç yıllık görev süresinde eğitime 6.5 milyonluk destekle bir rekora imza atan Başkan Tartan, Konak Belediyesi olarak eğitime yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı.
Milletvekilliği ve bakanlık dönemlerinde İzmir’e on yedi yeni okul kazandıran, okullardaki fiziki problemlerin aşılmasını sağlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, aydınlık bir geleceğin yapıtaşları öğretmenlerle eğitim üzerine sohbet etti. Devlet, millet, yerel yönetim işbirliğine dikkat çeken Tartan şöyle konuştu:  “Konak’ta 100’den fazla okul var ve hepsine sevgi elimiz değdi. Önemli olan halkın yararını ve artı değer olarak kazanacaklarını düşünmek. Her çalışmamızda kibar, sevgi dolu, dost dokunuşumuz var. Eğitime destek konusunda öncü olduk. Göreve başladığımız gün, okullar için ilk talimatı bir hafta içinde verdik. İzmir’de birçok alanda öncü olmaktan mutluluk duyuyorum. Şimdi görüyorum ki, birçok yerde okullara yönelik yatırımlar başladı ve artarak devam ediyor. Yasada ‘belediyeler okul ve benzeri yapılara hizmet götürmek zorundadır’ demez ama toplumsal fırsat eşitsizliğinden doğan sorunları gidermek adına kentimizin sorunlarına gözümüzü kapatamayız. Tabii devletin bütün kurumlarıyla dost bir ilişki; diğer bir deyişle devlet, millet, yerel yönetim işbirliği çok önemli.”
Eğitimcilerin sorunlarını iletme fırsatı bulduğu kahvaltıda Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, eğitime ve geleceğe yatırımın hız kesmeden devam edeceği mesajını verdi. Öğretmenler, okullardan gelen her isteği en kısa zamanda değerlendiren ve eksikleri gideren Başkan Tartan’a Atatürk resmi ve teşekkür plaketi armağan etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv