Eğitimin meşaleleri mezun oldu

  • 0
  • 1.094
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) Eğitim Fakültesi’nin 2011-2012 mezunları Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle diploma sevinci yaşadı. 206 öğrencinin mezun olarak eğitim ordusuna katıldığı törende hüzün ve neşe iç içeydi.  
 
Konuşmasına Kant’ın “İnsanı insan yapan eğitimdir” sözüyle başlayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan şunları söyledi;
“Mustafa Kemal Atatürk ülkenin koşulları ne olursa olsun eğitim alanında başarılı olunması gerektiğini savunurdu, askere çok ihtiyacımız olduğu Kurtuluş Savaşı yıllarında dahi öğretmenlerin askerliklerinin ertelenmesi bunun en büyük kanıtıdır. Artık ben neredeyim ve ne yapıyorum sorularına ilaveten bundan sona ne yapmalıyım ve nasıl değişebilirim sorularını da sormalıyız. Öğrencilerimizi demokrasiye saygılı, erdemli, sağduyulu etik ilkelere bağlı olarak ülkemizin hizmetine kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Bugün ailelerimizin emeklerinin karşılığını aldığı günlerden biri ve ailelerimizin böyle günleri çok yaşayacağını inanıyorum.”
Öğrencilerin Bologna süreci gibi değişimlere ayak uydurduğunu ve çalışmaktan vazgeçmediğini söyleyen EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, “Gururluyuz heyecanlıyız çünkü genç meslektaşlarımızı mezun ediyoruz. Değerli öğretim üyelerimiz öğrencilerimize yeni bir ufuk açtılar. Aileler öğretmenlikle ilgi yasaları bizden daha iyi öğrendiler. Egeli olmak bir onurdur, Ege Üniversitesi ailesi olarak sizlerle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
“Paylaşmayı dayanışmayı zorluklarla mücadele etmeyi öğrendiğimiz Ege Üniversitesi’ne veda ediyoruz” diyen Eğitim Fakültesi birincisi Merve Ökten ise, “Biriktirdiğimiz anılarla kurduğumuz dostluklarla üniversite yaşamı sona eriyor öğretmenlerimizde bir aile sıcaklığını bulduk ve onlarla bu ilişkimiz hep devam edecek. Bilimin ışığında, etik duyarlılıkla karşımıza çıkacak engellerle baş edecek ve yenilikler yaratmaktan, üretmekten vazgeçmeyeceğiz. Atatürk’ün bizlere vasiyet ettiği fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller için laik ve demokratik bir Türkiye için azim ve kararlılıkla çalışacağız” dedi.
Törende sunulan Modernden Geleneksele adlı dans gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Etkinliğin ardından düzenlenen kokteylde veliler, öğrenciler ve öğretim üyeleri birlikte keyifli vakit geçirdiler.  İZMİR (Ege Ajans/ Şener Kırkeser-Özlem Aldemir- Akif Ulutaş)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv