EMGD’lilerden karma sergi

Kısa adı EMGD olan Ege Magazin Gazetecileri Derneği tarafından hazırlanan EMGD’liler Karma Fotoğraf Sergisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açıldı.

  • 0
  • 3.074
EMGD’lilerden karma sergi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kısa adı EMGD olan Ege Magazin Gazetecileri Derneği tarafından hazırlanan EMGD’liler Karma Fotoğraf Sergisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açıldı.

Sergi açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eski Kültür Bakanı – İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Prof. Dr. Suat Çağlayan, İGC Başkanı Dilek Gappi, Eski Milletvekili Necip Kalkan, Ege Koop Genel Başkanı Gazeteci Hüseyin Aslan ile çok sayıda fotoğraf tutkunu İzmirli EMGD üyeleri tarafından karşılandı.

Aydın Çetinkaya, Aykut Fırat, Bahri Karataş, Başak Atilla, Ercan Akgün, Esat Erçetingöz, Hürol Dağdelen,  Işık Teoman, Kadir Demirel, Latif Sansür, Mehmet Kurt, Mustafa Oğuz, Serhan Şarman, Yusuf Çınar’ın  toplam 62 fotoğrafları sergi açılışına katılan konuklardan tam not aldı. Duayen gazeteciler Tarık Sarı ve Nizamettin Bedir’de fotoğraflarıyla anıldı. 
Konuklara hitap eden EMGD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, kuruldukları 2005 yılı itibariyle yaptıkları etkinliklerle alışılagelen magazinci imajını değiştirdiklerini söyledi. Kurt, “Magazinci ya da magazin gazetecisi deyiminin eksik kaldığını, kültür ve sanat ve yaşamda da var olduğumuzu gösterdik, gösteriyoruz. Kısacası düzenlediğimiz etkinliklerle kentin önemli damarlarını besliyoruz. Bu etkinlikler elbette ki 1 elin değil ellerin sesi. Değerli arkadaşlarım ellerinize, gözlerine, emeğinize sağlık. Sizin gibi güçlü bir ekibin başkanlığını yapmak benim için onur vesilesi. İyi ki varsınız, iyi ki varız.” dedi ve üye arkadaşlarını yanına çağırarak konuklara takdim etti. Kurt, sergiyle birlikte EMGD ormanına 200 civarında yeni fidan bağışında bulunulduğunu, daha önce dikilen fidanların serpilerek böceğe, kuşa mekan olduğunu, ilave edilen fidanların büyümesiyle de magazin gazetecileri olarak kurda kuşa mekan olacak ormanların varolmasına katkı koymanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. EMGD Ormanı’na fidan bağışında bulunmak isteyenler için Ege Orman Vakfı 0 232 464 51 60 nolu telefonunu verdi.
Başkan Mehmet Kurt, yoğun ve uzun süren meclis’in bitiminde sergiye katılan Başkan Soyer’e ve  İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç’a sergiye verdikleri destek nedeniyle zeminlerinde sergide yer alan birer fotoğrafı teşekkür belgesi olarak takdim etti. Başkan Soyer’de Mehmet Kurt ve magazin gazetecilerini kutladı. Sergi 25 Ağustos 2020’ye kadar gezilebilecek.
EMGD EGE MAGAZİN GAZETECİLERİ DERNEĞİ
2005 yılı mart ayından kuruldu. Aynı yılın kasım ayında Sabancı Kültür Sarayı’nda Ressam Melda Ulusoy’un Atatürk Resimleri Sergisi, 2006 mart ayında Atatürk Kültür Merkezi’nde Karma Fotoğraf Sergisi, 14 Haziran’ında Ahmet Piriştina Fotoğrafları sergisi düzenlendi. 10 Eylül’de magazincilerin duayeni “Bendeniz Tarık Sarı” lakaplı Tarık Sarı görev dönüşü Çeşme otoyolunda trafik magandasının kurbanı oldu. 9 Kasım’da Alsancak Atatürk Müzesi’nde Ressam Melda Ulusoy’un Atatürk Resimleri Sergisi,  2007 yılında Tarık Sarı adına gazetecilik haber -fotoğraf yarışması ile doğa hayvan fotoğraf yarışması düzenlendi. 28 Şubat 2009’da Tarık sarı anısına hazırlanan “Bendeniz Tarık Sarı” adlı kitap tanıtıldı. 2008 yılında aynı zamanda müzisyen de olan Başkan Mehmet Kurt’un ve DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Kemal Yıldırım’ın gayretleriyle eğitimcilerden ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan İYÇO İzmir Yaylı Çalgılar Orkestrası kuruldu. 2 Mayıs 2009’da ilk konserini Sabancı Kültür Sarayı’nda verdi. 20 Aralık 2009 Pazar günü 1000 fidanlık Tarık Sarı Ormanı’nın temelini oluşturan fidanlar İYÇO müzikleri eşliğinde dikildi. 2010 yılında ikinci konserini Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde veren İzmir Yaylı Çalgılar Orkestrası, Dr. Şef Kemal Yıldırım’ın vefatıyla dağıldı. 2011 yılında Ahmet Piriştina sergisi ve Ahmet Piriştina’nın Adam Yanı konulu panel düzenledi, sergi açıldı, sergi sonunda fotoğraflar Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’ne bağışlandı. 2012 yılı Ege Magazin Gazetecileri Derneği için yeni projelerin startının verdi. Mart’ta İzmir’in Onurları Projesi EÜ AKM’de dünyaca ünlü Modacı Zühal Yorgancıoğlu ile başlatıldı. Kendilerine özel bir ödül olması düşüncesinden yola çıkarak “İzmir’in Onuru” ödül tasarım yarışması düzenlendi. İzmir’in Onurları’nın ikincisi ise İzmir’de sanayinin duayen ismi Selçuk Yaşar’a, 3’ncüsü İzmir’in yüz akı iş insanı Lucien Arkas’a verildi.
2013 yılında çoklu ödüle geçildi ve Türkiye’nin ilk Ortodontisti Ayşe Mayda, Turizmci İşadamı Nail Özkardeş, Turizm duayeni Alex Baltazzi, DEÜ GSF Tiyatro Bölümü Kurucusu Prof.Dr. Özdemir Nutku  ve Gazeteci Yılmaz Özdil’e ödül verildi. 2014 yılında ise Ünlü yazar Muzaffer İzgü, Sokak Çocukları Koruma ve Çocuklar Geleceğimizdir Derneği Başkanı Avukat Neşecan Hürtürk, Uluslararası İzmir Kukla Günleri Festival Direktörü Selçuk Dinçer, İzmir Kültür Sanat Vakfı Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İzmir’i Sevenler Platformu- Ulusal Birlik Platformu- Ege Kültür Platformu Genel Başkanı Sancar Maruflu ve İş insanı Asuman Nardalı’’ya ödül verildi.
Kuruluşunun 10’ncu yılının kutlandığı 2015 yılında Sabancı Kültür Sarayı’nda açılan karma fotoğraf sergisinin ardından 23 Kasım 2015’te 10. Kuruluş Yıldönümü Balosu ve 2015 İzmir’in Onurları Ödülleri töreni düzenlendi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Seramik Sanatçısı Bingül Başarır, Burçin Kipman,  Ertan Kayıtken, Uğur Yüce; Liyakat Derneği Ödüle layık görüldü.


Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Ekol Sağlık Grubu 17 Yaşında

Arşiv