Endülüs’de maden bulundu

17 Haziran 1998'den bu yana kaliteli müzik, kaliteli mönü, kaliteli hizmet denince akıllara ilk gelen Meyhane Endülüs işletmecisi Şinasi Daşdemir’in oğlu Tayfun Daşdemir besteleriyle dikkat çekmeye başladı.

  • 2
  • 3.587
Endülüs’de maden bulundu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

17 Haziran 1998'den bu yana kaliteli müzik, kaliteli mönü, kaliteli hizmet denince akıllara ilk gelen Meyhane Endülüs işletmecisi Şinasi Daşdemir’in oğlu Tayfun Daşdemir besteleriyle dikkat çekmeye başladı.

Birkaç yıl öncesine kadar Meyhane Endülüs’ün gündüz müdürlüğünü yapan ancak söz yazarlığı ve besteci yanı bilinmeyen Daşdemir’in bombaları peş peşe patlamaya başladı.

Önce yazdığı şiirlerini yakın çevresiyle paylaşmaya, arkasından da yağmur gibi besteler çıkmaya başladı.

Haberimizi yazdığımız sırada 16’sı noter onaylı, 40’a yakın bestesi bulunan Daşdemir, söz yazarlığı ve besteciliğini şöyle özetledi: “Uzun zamandan beri şarkı sözü, şiir yazıyordum, beste çalışmalarına da başlamıştım. Çok inandığım, güvendiğim kişilerle paylaşmaya başladım. Selim Öztaş başta üstatların görüşleri ve olumlu tepkilerinin ardından bu kez daha yüreklice üstüne gitmeye başladım. Üstüne gittikçe rüyalarıma girmeye başladı. Öyleki birileri uyandırıyor ve hemen telefonuma kaydediyorum. Sonra kolları sıvayıp dinlenecek, okunabilecek hale getiriyorum” dedi.

Biten bestesini önce mekanın grubundan kanun üstadı Arif Gönüldaş ile paylaştığı eserlerin notalandırmasının Besteci Türker Atik hoca tarafından yapıldığını ifade eden Daşdemir, “Noterden adıma tescillettiriyor ve okunmaya hazır hale getiriyorum. Sibel Can, Ebru Gündeş, Muazzez Ersoy, Hakan Altun gibi seslerin çok iyi yorumlayacağı eserlerim oldu. Bestelerimin ikisi Öğretim Görevlisi Dr. Mücahit Yalçın Öztüfekçi tarafından okundu,
https://youtube.com/@tayfundasdemirbesteleri7738 adresinde yayınlanıyor. Mekanımızın solisti -O ses Türkiye Finalisti Yasemin Demir de güçlü sesiyle bestemin birisini seslendirdi, klibi çekilecek, birini ise O Ses Türkiye Tolga Gül seslendirecek. Demir tarafından mekanda seslendirilen bazı eserlerimin müzikseverlerden aldığı tepki de beni besliyor. Sahneye davet ediliyorum şiir veya şarkı sözlerimi seslendirmek için. Tabii ki en büyük destekçim ise babam Şinasi Daşdemir” diye konuştu.

Yorumlar (2)
  • Metin Ergül

    Metin Ergül

    Kardeşime her şey yakışır

    08 Nisan 2023 14:28
  • Nermin Güysü

    Nermin Güysü

    Uzun zamandir tsm adina yeni şarkılar yapılmıyor.Tayfun Daşdemir bu eksikligi dolduracak kadar iddiali şarkilar yapmış.ilk dinleyen sanslı kişilerden biri olarak kendisini tebrik ederim.ünlü şarkicıların okuyacaği kadar duygulu kaliteli ve bir o kadar da yüreğe dokunup sızlatan sozler melodiler dinleyeni mest eden şarkilar.HOŞGELDIN TAYFUN DAŞDEMIR

    08 Nisan 2023 09:58
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv