Erkeklerde Antonıe albeau, kadınlardA Sarah Quıta Offrınga

  • 0
  • 912
Yazı Boyutu:

Pegasus HavaYolları ana sponsorluğunda bu yıl 7. kez gerçekleştirilen ve 29 ülkeden 64erkek ve 29 kadın toplam 93 sporcunun katıldığı Pegasus Airlines PWA WindsurfDünya Kupası 24 Ağustos’ta (dün) yapılan yarışlarla sona erdi.

Alaçatı’da 1 hafta boyunca rüzgar aşkına gerçekleştirilen mücadelede  10’u kadın, 11’i erkek olmak üzeretoplam 21 Türk sporcumuz da yer aldı.

Hafta boyunca yapılan toplam 5 yarış sonucunda; PegasusAirlines PWA Windsurf Dünya Kupası Alaçatı ayağında Erkeklerde 1. FransızAntoine Albeau olurken, 

2. İtalyan Alberto Menegatti,  3. Fransız JulienQuentel oldu. Türk sporcularımızdan Bora Kozanoğlu 22. olurken, Enes Yılmaz37., Ertuğrul İçingir 39., Poyraz Akay 47., Pamir Saçkan 51., Özfer Uralp 53.,Kaan Kayın 57. oldu. Sarp Kuşçu ve Sinan Gerzile 60.’lığı, Sarp Atay ve BerkKayın da 62.’liği paylaştı. Erkekler kategorisinde ilk 3’e giren sporcularaödüllerini Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) As Başkanı Engin Kalafatoğlu verdi.

Kadınlarda Arubalı Sarah Quita Offringa Alaçatı yarışlarınınşampiyonu olurken, 2. Fransız Delphine Cousin, 3. Çağla Kubat oldu.Ödülünü Pegasus Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk’ün elindenalan milli sporcumuz Çağla Kubat, ödül kürsüsünde Türk Bayrağı’nı dalgalandırarakgururumuz oldu.

Dilara Uralp 6., Lena Aylin Erdil 7. olurken Fulya Ünlü 9.,Melek Toroman 10., Burçe Vardarlı 13., Ceren Yaman 16., Deniz Şekercioğlu 17.,Lara Bilem  21., Yasemin Alara Baykent  22. sırada yarışı tamamladı.

Çağla Kubat, 2013 PWA Windsurf Dünya Kupası Kadınlar GenelKlasmanında 4. Oldu 

4 Mayıs’ta Kore’de başlayan ve iki ayaktan oluşan kadınlarkategorisinin final yarışları bu yıl da Alaçatı’da gerçekleştirildi.

2013 PWA Windsurf Dünya Kupası’nın Kadınlar kategorisindedünya şampiyonları da Alaçatı’da belirlendi. Kadınlar dünya şampiyonu olanFransız Delphine Cousin ödülünü Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ınelinden aldı. Dünya Kadınlar kategorisinde  2. Fransız Valerie Arrighettiolurken, 3. İsviçreli Karin Jaggi oldu.  Arighetti’ye ödülünü TYF BaşkanıAhmet Gençtürk, Jaggi’ye ise ödülünü İzAir Genel Müdürü Gürol Yüksel verdi.

Türk yarışçılar da ilk 10’da yerlerini aldı. 2013 PWAWindsurf Dünya Kupası’nın Kadınlar genel klasmanını Çağla Kubat 4. olarakbitirirken, Dilara Uralp 6., Lena Erdil 7., Ceren Yaman da 8. sırada tamamladı.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası yarışlarındadereceye giren sporcular 55.000 Euro’luk ödülü paylaştılar.

Pegasus’un Özel Hız Ödülü Erkeklerde Antoine Questel’in,
 Kadınlarda Delphine Cousin’in  Oldu

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası Alaçatıyarışlarında bu yıl bir ilke de imza atıldı. Final yarışlarında kollarınatakılan GPS cihazıyla yarışan Windsurf’çüler arasında en yüksek hıza ulaşanKadın ve Erkek sporcular Pegasus Hava Yolları tarafından ayrıcaödüllendirildiler.

Erkekler ve kadınlar finalinde yapılan hız ölçümünde AntoineQuestel 68 km hızla Erkekler kategorisinde, Delphine Cousin ise 49 km hızlaKadınlar kategorisinde bu ödülün kazananları oldular. Yarışlarda; Türksporcularımızdan Dilara Uralp 46 km, Lena Erdil ise 44 km hıza ulaştı. PegasusHava Yolları kupanın hız şampiyonlarını 1.000’er Euro ile ödüllendirdi.“Pegasus Özel Hız Ödülü”nü kazanan sporcular ödüllerini Pegasus Hava YollarıGenel Müdürü Sertaç Haybat’ın elinden aldı.

Alaçatı’da 3. ayağı gerçekleşen Erkekler kategorisininşampiyonları ise Ekim ayında 2013 PWA Dünya kupasının 4. ve son ayağı olanSylt’te belirlenecek.
 
 
 

PEGASUS AIRLINES PWAWINDSURF DÜNYA KUPASI ALAÇATI SONUÇLARI

 Erkekler

1. Antoine Albeau

2. Alberto Menegatti

3. Julien Quentel

 

Kadınlar

1. Sarah Quita Offringa

2. Delphine Cousin

3. Çağla Kubat

 

PWA WINDSURF DÜNYAKUPASI KADINLAR DÜNYA SIRALAMASI

1. Delphine Cousin

2. Valerie Arrighetti

3. Karin Jaggi


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv