EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kan Alma Ünitesi yenilendi

  • 0
  • 1.799
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastahanesi’nde, yenilenen “Kan Alma Laboratuarı”nın açılışı EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, EÜ Tıp Fakültesi Hastahanesi Başhekim Prof. Dr. Necil  Kütükçüler ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Alper Tünger tarafından yapıldı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Bugün EÜ Tıp Fakültesi’de köklü değişiklik gerçekleştiriyoruz. Amacımız insana hizmet. Tıp Fakültemiz Türkiye’de dördüncü sırada yer alıyor. Hekimlik hizmetimiz mükemmel, ancak otelcilik alanında kendimizi geliştirmeliyiz. Stratejik amacımız sağlık hizmetini en mükkemmel şekilde vermek. Sistemdeki değişikliği hizmet alanlar ve hizmet verenler olmak üzere iki kulvarda yürütmeye karar verdik. Çünkü hastaneler bayram alanları değil hastalar, hastaneye geldiklerinde tüm korkularını, kaygılarını çalışanlara yansıtıyorlar. Bunları çalışanlarla paylaşmak istiyorlar. Hastalar sıkıntılarını anlatıp gidiyorlar ama çalışanlar hep aynı şikayetleri dinliyor ve aynı işi yapıyorlar. Bizim amacımız tüm bunlara rağmen en mükemmel hizmeti verebilmek. Şu anda performans adı altında bir çalışma disiplinine geçiyoruz. Tüm Türkiye geçiyor. Biz bunun için 6 aydır çalışıyoruz. Hizmete dayalı ücretlendirmeyi en iyi şekilde yapıyoruz. Bilişim teknolojisinin en yeni olanaklarını kullanarak en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu açıdan yapılan ünitenin hepimiz için çok mutlu edici ve tamamlayıcı olduğuna inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Burası sadece hastalar için değil çalışanların mutluluğu içinde düşünülmüş bir ünite. Çalışanlarımız mutlu oldukça verimlilikleri artacaktır” dedi.

EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Necil Kütükçüler, “Hasta sayısındaki artış ve hasta kuyruklarının uzaması nedeniyle bu ünitenin yenilenmesi hastanemizin en önemli ihtiyaçlarından biriydi. Bizim prensibimiz bu tür görüntüleri ortadan kaldırıp hastanemizi daha çağdaş daha insancıl bir hale getirmektir. Birimin dizaynında Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Alper Tünger’in büyük emeği geçti” diye konuştu.
Amaçlarının hastaların işlerini tek bir noktadan halledip gitmelerini sağlamak oluğunu söyleyen Prof. Dr. Alper Tünger, “Hastalarımızı karşılayacağız ve bir kod numarası vereceğiz. Altı tane kod merkezimiz var. Bu sayede işlemlerimiz daha hızlı olacak. Bu ünitede 19 tane güler yüzlü hemşiremiz var. Ayrıca bu ünitemizde ki son teknoloji bir program sayesinde gelen hastalarımızı tanıyoruz bu da işleri büyük ölçüde kolaylaştırıyor” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv