Fi tarihi ile yeniden öğreniyorlar

  • 0
  • 1.203
Yazı Boyutu:

Macera Atölyesi kapalı mekân etkinliklerine “Fii Tarihi” atölyesiyle 10 Kasım’da başlıyor. Çocukların karşısına çıkmaya hazırlanan atölye çalışması, tarihi sadece kitaplardan okuyarak öğrenmenin yerine, sanatsal faaliyetlerden oluşan öğrenme teknikleri ile farklı seçenekler sunuyor.
 
Periyodik aralıklarla çalışmalarını sürdürecek olan “Fii Tarihi” atölyesinin ilk etkinliği 10 Kasım Cumartesi günü saat 12.00 – 14.00 arası gerçekleşecek. Tarihsel dönem hikayelerinden esinlenerek birçok eser oluşturulan, çocukların yaratıcı drama tekniği ile oyunlar eşliğinde öğrenmelerini sağlayan, canlandırmalı, yaratıcı bir tarih sanat atölyesi olan etkinlikte, çocuklar için her şey tüm detaylarıyla düşünülmüş. Zamanda macera dolu bir yolculuğa çıkan çocuklar, kilden tabletler ve heykeller yaparak da yaratıcılıklarını geliştiriyor. Bu sayede kendilerini tarihin içinde bulan çocukların öğrenme süreçleri daha eğlenceli ve daha kalıcı bir hale dönüşüyor.
Macera atölyesi kurucuları sanat tarihçi Filiz AKSAÇ ve profesyonel turist rehberi SİBEL DÜNDAR; “Tarih deyince hepimizin aklına az resimli, kalın kitaplar gelir. Biz bu düşünceyi yıkarak atölyemizde tarihi sanatla buluşturup, içine eğlence tozu katarak yeniden canlandırıyoruz. Biraz sanat, biraz yaratıcılık ve bol eğlence ile 10 Kasım’da gerçekleşecek olan “Fii Tarihi” adlı atölyemize tüm çocuklarımızı bekliyoruz.” diyerek gerçekleşecek olan atölye etkinliğiyle ilgili heyecanlarını dile getirdiler.
 
Türkiye’de bir ilk olarak İzmir’de faaliyet gösteren “Macera Atölyesi” kapalı mekân aktivitelerine “Fii Tarihi” ile başlayıp, “Muhteşem Doğa”, “Yeni Umutlar”, “Ressamlar Atölyesi”, “Efsanevi Kişilikler” gibi farklı seçenekteki atölyelerle de devam edecek.
10 Kasım’da gerçekleşecek olan “Fii Tarihi” atölyesi etkinliklerini 17 Kasım, 24 Kasım, 1 Aralık tarihlerinde de sürdürecek. İlk etkinlik için son kayıt tarihi ise 8 Kasım. İletişim bilgilerine ulaşmak için www.maceraatolyesi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv