Fitzgerald, Yeşilnil ile yeniden hayat bulacak

Yirminci yüzyılın en önemli Amerikalı caz vokalistlerinden, entonasyonunun ve yorumunun kusursuzluğu, doğaçlamalarda bir trompet gibi kullanabildiği üç oktav aralığını aşan sesiyle caz efsanesi Ella Fitzgerald, Ayşegül Yeşilnil’in yorumuyla yeniden hayat bulacak.

  • 0
  • 327
Fitzgerald, Yeşilnil ile yeniden hayat bulacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İtalya Konsolosluğu, Institut français Türkiye – İzmir, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Slovakya Başkonsolosluğu ve İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 31. İzmir Avrupa Caz Festivali, 07 Mart 2024 Perşembe günü AASSM Büyük Salonda yapılacak açılış konseriyle başlayacak.

Festivalin unutulmazları arasına girmeye aday Açılış Konserinde, yirminci yüzyılın en önemli Amerikalı caz vokalistlerinden, entonasyonunun ve yorumunun kusursuzluğu, doğaçlamalarda bir trompet gibi kullanabildiği üç oktav aralığını aşan sesiyle caz efsanesi Ella Fitzgerald, Ayşegül Yeşilnil’in yorumuyla yeniden hayat bulacak. Zafer Çebi (piyano), Nezih Yeşilnil (bas), Erdoğan Turanlı (saksafon) ve Ferruh Arıç (davul) eşliğinde, günümüzün en iyi caz vokallerinin başında gelen Ayşegül Yeşilnil, Ella’nın 57 yıllık uzun kariyeri boyunca caz dünyasını sallayan şarkılarından örnekler sunacak. Ümit Tunçağ’ın küçük anekdotlar ve açıklamalarla renk katacağı konser saat 20.30’da başlayacak.

Açılış konseri ile ilgili bilgi veren Ayşegül Yeşilnil, Ella Fitzgerald 'ı anma konserimizde ağırlıklı olarak 1930 ve 1940 yıllarına ait, Ella'nın konserlerinde en çok söylediği şarkılarla repertuarımı hazirladik. Henüz 2.5 yaşımdayken şarkılarını söylediğim o şahane kadının, Ella Fitzgerald 'ın anma gecesinde , onun ruhuna söyleyeceğim.. Büyük bir özenle seçtiğimiz caz şarkılarının düzenlemeleri sevgili eşim Nezih Yeşilnil tarafından yapıldı. Konserimizi dünyanın en özel seslerinden biri olan, kıymetli caz şarkıcısı Ella Fitzgerald 'a bir saygı duruşu olarak nitelendiriyorum.. Gönül bağımın en kuvvetli olduğu sanatçıların başında gelen sevgili Ella Fitzgerald'ın sesi her zaman yol göstermiş, sanat hayatıma ışık tutmuştur.

Açılış konseri öncesi İKSEV yönetim kurulu başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Festival’de işbirliği yapılan kişi ve kurumlara teşekkür plaketlerini, Afiş yarışması birincisi Berke Özaşık’a da katılım belgesini sunacak. Yarışmada sergileme alan afişler 7 – 20 Mart 2024 tarihleri arasında İKSEV Galeride görülebilecek.
Açılış konserinin biletlerini Biletix ve AASSM Ana gişeden alabilirsiniz.







YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv