Fransız Temsilciler lisans üstü eğitimde işbirliği için İzmir Üniversitesi’ni ziyaret etti

  • 0
  • 916
Yazı Boyutu:

Fransa’da özellikle lisans üstü eğitimin İngilizcede yoğunlaşması, üniversiteler arası işbirliği ihtiyacını arttırdı. İzmir Üniversitesi’ni ziyaret eden Fransız temsilciler, yapılacak işbirlikleri konusunda görüş aldı, öneriler sundu.
 
İzmir Üniversitesi, üç farklı Fransız üniversitesinden gelen temsilcileri ağırladı. Paul Sabatier Üniversitesi Toulouse’dan Prof. Dr. Franck Morvan ve Prof. Dr. Abdelkader Hameurlain, University of Claude Bernard Lyon I’den Prof. Dr. Djamal Benslimane ve University of Clermont Ferrand III, Aubiere’den Prof. Dr. Farouk Toumani, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyaret ettiler.
 
Hedef daha fazla işbirliği
Konuklarına İzmir Üniversitesi’ni tanıtan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, öğrenci ve personel değişimi konularına sıcak baktıklarını belirtti. İzmir Üniversitesi’nin halen Fransa’dan Grénoble Institute of Technology ile Mühendislik alanında ve Université Catholique de L'Ouest ile İşletme alanında lisans düzeyinde Erasmus anlaşmaları bulunduğu bilgisini paylaşan Erciyeş, hedeflerinin Fransa ile yapılan işbirliği sayısını arttırmak olduğunu söyledi.
 
İngilizce eğitim avantaj oldu
Fransa’da, lisansüstü seviyede giderek daha fazla İngilizce eğitim verilen program açılmasının ikili anlaşmaların artması için bir zemin oluşturduğunu belirten temsilciler, İzmir Üniversitesi’nde pek çok bölümde eğitim dilinin İngilizce olmasını avantaj olarak değerlendirdi. Toplanda, uzun vadede Bilgisayar Mühendisliği alanında ortak bir yüksek lisans programı oluşturulabileceği ve aynı zamanda İzmir’de ortak bir uluslararası sempozyum düzenlenmesi de gündeme geldi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv