Fransızca Binbirgece müzikali

  • 0
  • 849
Yazı Boyutu:

Özel Karşıyaka Piri Reis İlköğretim Okulu öğrencileri 1.5 yılda hazırladıkları  Binbirgece masallarından oluşan Fransızca müzikali velilerine sergilemenin gururunu yaşadılar.
Her iki yılda bir gerçekleştirilen Fransızca Müzikal gösterisinin 5. si bu yıl Frankofoni Haftası içinde sahnelendi. Özel Karşıyaka Piri Reis İlköğretim Okulu Fransızca Bölüm Başkanı Zeren Erbakan bu yıl müzikalin konusunu Binbirgece masallarından seçtiklerini belirterek, “Ali Baba ve Kırk Haramiler, Alaaddin’in Sihirli Lambası, Denizci Simbad ile Şeytan ve Satıcı masallarını seçtik. Öğrencilerimiz bu masalları Fransızca skeçler halinde sundular” dedi.
Erbakan öğrencileri seçerken dans ya da drama yeteneklerine göre değil “Müzikal Kulübü”nden istekli öğrenciler içinden seçtiklerini kaydetti.  Erbakan “Çalışmalarımız esnasında birçok öğretmenimizden de destek aldık. Örneğin resim dersi öğretmenlerimiz dekorlarımızı oluşturmamızda, kostüm hazırlığında, müzik dersi öğretmenlerimiz müzikleri seçmemizde ve müzikleri oyunlarımıza uyarlamamızda, dans dersi öğretmenlerimiz danslara hazırlanmamızda yardımcı oldular” diye konuştu.
Erbakan etkinliğin bundan sonraki yıllarda da süreceğini sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv