Fransızlara Türkiye’yi tanıttılar

  • 0
  • 992
Yazı Boyutu:

Fransa’nın Saint-Dié-des-Vosges kentinde her yıl yapılan ve bu sene Türkiye’nin davetli ülke olduğu 23.cü “Uluslararası Coğrafya Festivali ”ne Ege Üniversitesi öğrencileri damgasını vurdu. Festivalde tanıtım standı açan öğrenciler Türk kültürünü festivale katılan misafirlere göstermiş oldu.
 
“TÜRKLERE ÖZEL ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ”
Bilimsel ortamda coğrafya konularını işlemek, coğrafya bilimini yaygınlaştırmak ve halkla buluşturmayı amaçlayan festivalde, misafir ülke olan Türkiye özel etkinliklerle tanıtıldı.  Ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak için Ege Üniversitesi ekibi tarafından standlar-sergiler açıldı, konferanslar düzenlendi. Festivalin Türkiye Bilimsel Koordinatörlüğünü Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden Prof. Dr. Füsun Baykal ve Prof. Dr. Mustafa Mutluer yürüttü.
 
“5 ÖĞRETİM ÜYESİ, 24 ÖĞRENCİ İLE ÜLKEMİZ TEMSİL EDİLDİ”
Fransa vatandaşları ve diğer ülkelerden gelen coğrafyacıların yoğun ilgi gösterdiği festivale, Ege Üniversitesi’nden 5 öğretim üyesi(4’ü Coğrafya Bölümü, 1’i Eğitim Fakültesi) ve 24 coğrafya bölümü öğrencisi katıldı. Festivalde Türkiye’den katılan öğretim üyesi ve öğrenciler hazırladıkları posterleri, fotoğraf sergilerini sundular ve folklor gösterileri yaptılar. 
 
“GURBETCİLERDEN DESTEK”
Festival boyunca öğrenciler Saint-Dié-des-Vosges kentinde yaşayan Türk aileler tarafından misafir edildiler. Büyük bir kaynaşma ortamında sıcak ilişkiler yaşayan öğrenciler, yabancı bir ülkede uzun yıllardan beri yaşayan Türk toplumunu yakından tanıma, yaşam tarzlarını ve sorunlarını öğrenme fırsatı buldu. Dört gün boyunca evlerde misafir edilen öğrencilerin, öğle yemeklerini de kentteki Türk döner ve kebapçılar karşıladı.
Festivalin bitiminden sonra buldukları fırsatı gezerek değerlendirmeyi seçen öğrenciler, festivalin yapıldığı Saint-Dié-des-Vosges kentine yakın mesafelerde yer alan Gérarmerd Gölü, Natzwiller-Struthof Toplama Kampı (Fransız topraklarındaki tek Nazi kampı), Alsace Bölgesi yerel konut mimarisinin en güzel örneklerinin görüldüğü Obernai köyü, Vosges dağları ve Sainte Odile Manastırı ziyaret etti. Kafile daha sonra Paris’i, Strazburg’ta Avrupa Parlamentosu’nu ve İsviçre’nin Lozan kentini gezdiler. Lozan Barış Anlaşmasının imzalandığı binayı ziyaret ettiler.İZMİR(Ege Ajans/ Ali BAYAT)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Arşiv