Gaziemir’de temizlik devrimi

  • 0
  • 40.286
Gaziemir’de temizlik devrimi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gaziemir Belediyesi yine bir ilke imza atarak temizlikte deterjan dönemini sona erdirip, dezenfektan temizliğine geçti. Bundan böyle Ata Evi, Evde Yaşlı Bakım Hizmeti, pazaryerleri ve çöp kutusu temizliklerinde nanoteknolojik ürünler kullanılacak. Daha sağlıklı bir Gaziemir için çalıştıklarını söyleyen Başkan Şenol “Toplum sağlığında yeni bir dönem başlatacağız” dedi


Gaziemir Belediyesi kolları sıvadı, toplum sağlığı için devrim niteliğinde bir uygulama başlatıyor. Belediye bundan böyle kentin temizliğinde yeni nesil nanoteknolojik ürünler kullanacak. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu konuda Türkiye’nin önde gelen uzmanlarından Hacettepe Üniversitesi Çocuk Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Okur ile birlikte Gaziemir’deki temizlik devrimine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Belediyenin Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Şenol, ilçe belediyelerinin en önemli görevlerinden birinin kamu alanlarının temizliği olduğunu vurguladı. Şenol, “Kamu sağlığını artırmanın yolu kamusal alanların, hepimizin ortak kullandığı alanların temizliğinden ve temiz tutulmasından geçiyor. Görüyoruz ki, yeni teknolojiler belediyelerin temizlik hizmetini de değiştirecek. Biz, öncü belediye olma misyonumuzu bu konuda da sürdürüyoruz ve yeni bir uygulama başlatıyoruz” dedi.

İzmir’de bir ilk
İlçe pazaryerlerinin ve çöp kutularının bundan böyle nanoteknolojik dezenfektanlar ile temizleneceğini belirten Şenol, Gaziemirlilerin takdirle karşıladığı evde bakım hizmetinde de dezenfektan temizliğinin devreye gireceğini bildirdi. 60 yaş üstü vatandaşlara hizmet veren Ata Evi’nin temizliğinde de dezenfektanların kullanılacağını söyleyen Şenol, “Yaşlılarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın, daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayat sürmelerinin yolu bağışıklık sistemlerini korumaktan geçiyor. Bulaşıcı hastalıklar ise hepimize ortak kullanım alanlarından geçiyor. Bu ürünler ile inanıyoruz ki, Gaziemir’deki mikrop yayılımının önüne geçeceğiz. İzmir’de bu uygulamayı ilk başlatan belediye olarak toplum sağlığında yeni bir dönem başlatacağız” açıklamasında bulundu.

Temizlik anlayışı değişmeli
Gaziemir Belediyesi’nin uygulama konusunda destek aldığı Prof. Dr. Hamza Okur ise dezenfektanların Türkiye’de sağlık sektöründe yaygın olarak kullanıldığına ancak, mikrobun kaynağında yani yoğun şekilde çoğaldığı ortak alanlarda yok edilmesi gerektiğine değindi ve belediyelerin temizlik hizmeti anlayışının değişmesi gerektiğini vurguladı. Okur, “Gaziemir Belediyesi bu konuda bir ilki başlatıyor. Zaten geleceğin belediyeleri, kent temizliğini çöp toplama işleminin yanı sıra dezenfektan temizleyiciler kullanarak yapacak” dedi. Okur toplantıda dezenfaktanın uygulandığı ve uygulanmadığı alanlarda ölçümler yaparak çarpıcı sonuçları ortay koydu. Toplantının ardından, uygulamanın sürekli hale getirileceği Ata Evi’ndeki dezenfektanlı temizlik çalışmasını Başkan Şenol ve Prof. Okur birlikte gerçekleştirdi.

Her ay dezenfektanlı temizlik yapılacak
Gaziemir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu Nanotouch teknolojisi deterjanların etkisiz kaldığı mikropları yüzde 99 oranında yok etmesiyle biliniyor. Avrupalı belediyelerin kent temizliğinde yaygın olarak kullandığı dezenfektan uygulamasını Türkiye’ye getiren Nanotouch teknolojisi, doğa dostu olmasının yanı sıra kanserojen etkili ya da insan sağlığına zararlı bileşenler içermiyor. Gaziemir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli alacağı eğitimin ardından periyodik olarak her ay dezenfektanlı temizlik yapacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Gezi Ruhu ile mücadele ediyoruz

Arşiv