Yazı Boyutu:
Yargının ihtiyaç duyduğu çalışanlar, Gediz Üniversitesinde yetişecek. Meslek Yüksekokulu bünyesindeki adalet programı, ilk öğrencileri ek kontenjanla bu yıl alacak
Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda adalet programı eğitime başlıyor. Mahkemeler, icra müdürlükleri, ceza ve tutukevlerinde; zabıt katibi, yazı işleri müdürü/memuru, icra müdürü/memuru ya da infaz koruma memuru olarak çalışacak elemanlar yetiştirilecek. Ekim ayındaki ek kontenjanla ilk öğrenciler alınacak.
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yargıda büyük ihtiyaç duyulan donanımlı yöneticilerle, yardımcı personeller mezun edeceklerini açıkladı. Prof. Dr. Çevik, 2 yıllık eğitimi tamamladıktan sonra hukuk fakültelerine geçme imkanı da bulunan adalet programına ilişkin şu bilgileri verdi:
Geniş iş olanakları var
Mezunlarımız, yargı ve infaz birimlerinin yanı sıra noterlerde, resmi ve özel hukuk bürolarında da iş bulabilecek. Her ilde yer alan adalet komisyonu başkanlıkları tarafından yapılan zabıt katipliği/ceza infaz ve koruma memurluğu sınavlarına başvurmaları halinde, diğer adaylara göre öncelikli olarak tercih edilecekler. Ayrıca Adalet Bakanlığının düzenlediği icra müdür ve müdür yardımcılığı sınavlarına da girebilecekler. Tüm bunların yanı sıra şirketlerin ve çeşitli kuruluşların hukuk birimlerinde yardımcı hukuk elemanı olarak da çalışabilecekler.










