Geleceğimiz nitelikli öğretmenlere teslim

  • 0
  • 1.239
Yazı Boyutu:

Eğitim neferleri öğretmenlerin günü 24 Kasım nedeniyle eğitim sistemi yine mercek altına alınıyor. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan, Eğitim Fakültelerinin son yıllarda çok yüksek puanlarla öğrenciler altığına dikkat çekerek; gelecekte, daha nitelikli öğretmenlerin eğitimin kalitesini hızlı bir şekilde yukarıya taşıyacağını söyledi.
 
EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan, öğretmenlik mesleğinin her geçen yıl daha fazla tercih edilen bir meslek olduğunu ifade etti. Bu durumun zincirleme olarak eğitim sistemine olumlu katkılarının olduğunu dile getiren Prof. Dr. Doğan “Son yıllarda gençler üniversite tercih sıralamalarında başta Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi olmak üzere bütün eğitim fakültelerini yüksek puanlarla tercih ediliyor. Örneğin Fakültemizi kazanan öğrenciler, bizi ilk iki ile beşinci sıralar arasında tercih ettiler. Nitelikleri her yıl artan öğrenci profili eğitim fakültelerindeki eğitimin kalitesi ve niteliğinin artmasını adeta zorluyor. Tabii bu durum gelecekle ilgili umutlarımızı artırıyor. Bizleri gelecekte daha nitelikli bir öğretmen portresi ve eğitim sistemi bekliyor. Bütün bu olumlu tabloya güç verecek en önemli unsur ise öğretmenleri maddi ve manevi anlamda destekleyecek politikaların devlet tarafından uygulanması olmalıdır”
Öğretmen atamaları sorununun aşılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Süleyman Doğan, öğretmenliğin özveri isteyen bir meslek olduğunu, düşük ücretler, yetersiz sosyal imkanlara rağmen geleceğimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerin, insan üstü bir gayretle ellerinden geleni yaptığını ifade etti.
Prof. Dr. Süleyman Doğan, birkaç yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Eğitim Fakültelerine yönelik olarak çıkardığı “Öğretmen Yeterlilikleri” kriterlerinin ardından, Yüksek Öğrenim Kurumu’nun da benzer bir çalışma yaparak “Türkiye yüksek öğrenim yeterlilikleri” kriterleri belirlediğini hatırlattı. Prof. Dr. Doğan, çelişki yaratan bu iki çalışmanın uyumu için harekete geçildiğini söyleyerek, uyumun bir an önce sağlanması gerektiğini dile getirdi.
       24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi bir etkinlik gerçekleşecek. Prof. Dr. Süleyman Doğan bu etkinliğin serzenişten uzak, bir şenlik havasında ve mesleği sevdirme adına gerçekleşeceğini vurguladı.
            Prof. Dr. Süleyman Doğan sözlerinin sonunda öğretmen adaylarına ve meslektaşlarına şu öğütlerde bulundu “Bir öğretmen adayı ve öğretmen kesinlikle görevine atandığında mesleki gelişim faaliyetlerinde bulunmalı ve kendini mutlak surette geliştirmeli, güncel tutmalıdır. Bu konularda istekli olmaları gerekmektedir. Öğretmenlerimizin yabancı dili kesinlikle bilmesi gerekir. Kendilerini yedilemedikleri taktirde öğrencinin önünde kendilerini tekrarlamak durumunda kalır”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Arşiv