Geleceğin bilim yıldızları TÜBİTAK 43. Ortaöğretim Araştırma Projeleri ile kendilerini kanıtladı

  • 0
  • 1.666
Yazı Boyutu:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK ) tarafından  “43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İzmir Bölge Ödülleri” sahiplerini buldu. Ege Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı törende Bilgisayar, Matematik, Biyoloji, Coğrafya, Kimya, Tarih, Sosyoloji, Uygulamalı ve Temel Fizik kategorilerinde çok sayıda araştırma projesi ödüle layık görüldü.
Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Ege Bölgesi’nde yer alan  çok sayıda özel ve devlet okulundan dereceye girenlere plaket ve teşekkür belgeleri verildi. Proje yarışmasının finali 200 projenin katılımıyla Mayıs ayında Ankara’da yapılacak. Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, projeleriyle yarışmada ödül alan okulların temsilcileri ve çok sayıda katılımcı yer aldı.
Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Silkü,  “5. Akademik sıralama derecesine sahip Avrupa ve dünya üniversiteleri arasında ilk 500’de yer alan köklü üniversite Ege Üniversitesi, haklı bir üne ve değere sahiptir. Bir araştırma üniversitesi olarak da vizyonda ve misyonda belirlenen stratejik planlarını ileriye dönük yapmaktadır. Araştırma kurumları arasında da yer edinebilmektedir. Bu projeler bu anlamda Türk biliminin ilerlemesinde ve dünya ölçeğinde araştırmacılara yetirmesi konusunda önemlidir” dedi
Yarışmanın TÜBİTAK İzmir Bölge Koordinatörlüğünü yürüten Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Korukoğlu, İzmir Bölgesinde başvuru sayısıyla orantılı olarak 19 adet finalist kontenjanı olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Korukoğlu ise  “Bugün itibari ile proje hazırlıkları, final başvurusu ve sergi açılmalarını geride bıraktık. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde 9 farklı dalda projelerin sergilendiği hareketli geçen sergi sürecini heyecanla yaşadık.  Tüm katılımcıların Ege Üniversitesinden güzel anılarla ayrılmasını diliyorum” dedi.
İzmir Bölge ödüllerinde Ege Üniversitesi başarı belgeleri Prof. Dr. Atilla Silkü tarafından öğrenci ve danışmanlarına takdim edildi. Tören EÜ Öğrencileri Türk Halk Dansları Topluluğu Karadeniz ekibinin gösterileriyle renklendi.İZMİR(Ege Ajans/Selda Bektaş- Gizem Turan- Ahmet Sunal

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv