Geleceğin doktorları çiçeklerle karşılandı

  • 0
  • 1.090
Yazı Boyutu:

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih ederek eğitime başlayan 108 genç hekim adayı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr.Güney Aktaş  eşliğinde eğitimlerinde yer alan uygulamalı derslerinin geçeceği İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesini gezerek hastane hakkında bilgi aldı.
 
Sağlık Bakanlığı ile yapılan ortak kullanım protokolü çerçevesinde  eğitimlerinin büyük kısmını geçirecekleri İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin  personeli tarafından kapıda çiçeklerle karşılanan genç hekim adayları, Başhekim Prof. Dr. Behzat Özkan tarafından merkez konferans salonunda kabul edildi. Ziyarete Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan, Başhekim Yardımcısı Serdar Bayrak, Başhemşire Özlem Karadağ katıldı.
Öğrencilere kısa bir hoşgeldiniz konuşması yaparak eğitim hayatlarında başarılar dileyen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Behzat Özkan tıp mesleğinin sevmeden yapılacak bir meslek olmadığını söyledi.
 
“İzmir Kâtip Çelebi Büyük Şans”
Başhekim Prof. Dr. Behzat Özkan, genç hekim adaylarının dört dörtlük eğitim imkanlarına sahip İzmir’in en genç devlet üniversitesi ile  bölgenin en güçlü hastanelerinden biri olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitim görecek olmalarının çok büyük bir şansı olduğunu ifade etti.
 
“Ege Bölgesinin dinamo hastanesinde mesleğe adım”
Prof. Dr. Özkan, “Başta Rektörümüz Prof. Dr. Galip Akhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas ve akademik kadroda yer alan tüm hocalarımız ile birlikte canla başla çalışmaktayız. Ege Bölgesinin dinamo hastanesinde ‘amiral gemisi’ hastanesinde değerli hocalarınızın eşliğinde çok kutsal bir mesleğe adım atıyorsunuz. Hastanemiz 1150 yataklı, 100 bin metrekare alanda hizmet veren devasa bir hastane. Bir üniversite hastanesinde olması gereken tüm kliniklerin hemen hemen hepsi var” dedi.
Genç hekim adaylarının her türlü sıkıntısında yanlarında olduklarını ifade eden Başhekim Prof. Dr. Özkan,  “Çok ulvi bir mesleğe, çok güzel bir ilde çok güzel bir üniversitede ilk adımınızı attığınız için çok mutluyum” diyerek başarılı bir eğitim hayatı diledi.
Başhekim Prof. Dr. Behzat Özkan’ın konuşmasının ardından Dahiliye Uzmanı Özgür Niflioğlu öğrencilere;  İzmir’in tıp tarihi ve hastanenin kuruluş ve gelişim süreci hakkında bir sunum yaptı.  Toplantı sonunda öğrenciler poliklinikleri gezerek hastanenin fiziki yapısı hakkında bilgi edindi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv