Geleceğin moda profesyonellerini yetiştiren İstanbul Moda Akademisi İstanbul dışına çıkıyor...

  • 0
  • 743
Yazı Boyutu:

Kapsamlı bir modatasarımı eğitimi almak ve moda alanında parlak bir kariyer hedefleyenler için;bugünün ve geleceğin moda platformu İstanbul Moda Akademisi’nin tanıtım gezisibaşlıyor. 21 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek tanıtımetkinliklerinin durakları sırasıyla, İzmir, Antalya, Adana, Ankara ve Bursa olacak.  

Etkinliğin ilksaatinde İMA’nın tüm eğitim programları tanıtılırken devamında katılımcılarınyaratıcılıkları ile becerilerini sınayabilecekleri bir workshop’la modatasarımını deneyimleme fırsatı sunulacak. 

İstanbul ModaAkademisi sizi kariyer hedeflerine doğru bir adım atmak isteyenler içinkaçırılmayacak bu fırsatı değerlendirmeye çağırıyor... 


 TanıtımProgramı 
21 Mayıs /İzmir 
Yer: Ege İhracatçıBirlikleri (Atatürk Cad. No: 382 Alsancak)
 22 Mayıs / Antalya
Yer: Antalyaİhracatçılar Birliği  (Topçular Mh. Aspendos Bulvarı No: 163 Muratpaşa)
 23 Mayıs / Adana
Yer: Adana Sanayi Odası( Turhan Cemal Beriker Bulvarı No: 156 Seyhan)
 24 Mayıs / Ankara
Yer: Limak AmbassadoreBoutique Hotel (Gaziosmanpaşa Mah. Boğaz Sok. No: 19 Kavaklıdere) 
07 Haziran / Bursa
Yer: Uludağ İhracatçıBirlikleri (Organize San. Bölgesi 2. Gelişim Sahası Kahverengi Cad. No: 11Nilüfer) Saat: 13.00 – 16.00  
İstanbulModa Akademisi Hakkındaİstanbul Moda Akademisi (İMA), moda ve modayla ilgili tümalanlarda yenilikçi ve modern bir yaklaşımla eğitim faaliyetleri yürüten,uluslararası platformlarda kabul görmüş, Türkiye’nin en yetkin modaokullarından biridir. 

Avrupa Birliği, Ekonomi Bakanlığı ile İstanbul Tekstil veKonfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) iş birliğiyle 2007 yılında kurulanİMA’nın hedefi; modayı tüm yönleriyle ele alan uluslararası seviyedeki eğitimanlayışı ile moda, tasarım ve sanat bilinci yüksek uluslararası pazarlarfarkındalığı olan moda tasarımcıları yetiştirmek ve Türkiye’nin en temelendüstrilerinden tekstil ve hazır giyim alanına, sektörün geleceğine yönverecek yaratıcı ve yenilikçi işgücünü kazandırmaktır. Bu hedef ve misyonlayeni nesil moda tasarımcıları yetiştirirken, okuldan uluslararası podyumlarauzanan mesafeli ve meşakkatli yolun her aşamasında onlarla birlikte yürür.     

Dünya çapında başarısı kanıtlanmış sistem ve yapıları bünyesineadapte eden İMA, Uluslararası Moda Okulları Birliği (IFFTI) üyesidir. Akademikalanda stratejik ortağı olan University of Arts London/London College ofFashion’un yanı sıra Polimoda, Institut Français de la Mode, Nottingham TrentUniversity ile iş birliği içinde olan İMA, dünyaca ünlü bu moda okullarıylaeşzamanlı bir eğitim programı takip eder, öğrencilerine uluslararası modaokulları, markaları ve tasarımcılarına ulaşma fırsatı sunar. Akademik içeriğinigerçek hayatla buluşturan İMA, ayrıcalıklı bir moda eğitimi kurumudur. Eğitimprogramlarının teorik altyapısını ve uygulamalı endüstri projelerini, arkasınaaldığı sektör desteğiyle besler. Moda endüstrisinde profesyonel tecrübesibulunan yerli ve yabancı uzmanlardan oluşan deneyimli eğitim kadrosu,endüstrinin ihtiyaçları paralelinde kurgulanan güncel eğitim müfredatı, sonteknolojiyle donanmış eğitim binası ve bünyesinde yer alan Türkiye’nin en genişmoda kütüphanesi İMA’yı moda eğitiminde dünyanın seçkin okulları arasına sokanözelliklerden sadece birkaçıdır. 

İMA, öğrencilerinin moda, sanat ve tasarıma yaklaşımlarınıgeliştirmek ve çeşitlendirmek, görsel ve entellektüel altyapılarını beslemekamacıyla akademik ve sürekli eğitimlerinin yanı sıra sanata ve modaya dairdeğerli organizasyonlara da katkıda bulunarak ev sahipliği yapar. İMA’nın tümeğitim programlarının içerikleri, modanın geleceğini öngörür ve sektördekigüncel ihtiyaç ve konulara cevap verir nitelikte kurgulanır. Eğitim içerikleri;uygulamalı projeler, vaka çalışmaları ve endüstri profesyonellerininkonuklukları ile desteklenir. Böylelikle İMA öğrencileri, eğitimleri esnasındaaktif olarak endüstrinin işleyişini deneyimleme, proje çıktıları elde etme  ve endüstrinin ileri gelen temsilcileri ilebağlantılar geliştirme ayrıcalığı yakalar. Tüm bu altyapı ve hedeflerle bugünekadar moda tasarımı alanındaki akademik programlarından 230’un üzerinde;profesyonel gelişim programları kapsamındaki eğitim ve workshoplarından ise5000’e yakın öğrenci mezun ederek sektöre katkı sağlamıştır. Mezuniyetsergileri, İstanbul’un en prestijli moda etkinliklerinden biri olanMercedes-Benz Fashion Week’te mezuniyet defileleri, Vogue Türkiye ve Elle gibiönemli dergilerle proje işbirlikleri ile öğrencilerinin moda platformundakiyerlerini almalarına yardımcı olan İMA, sektörün geleceğine yön verecekyaratıcı ve yenilikçi işgücünü kazandırmaya devam ediyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Müzik ve Magazin’de 50 Fifty Farkı

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Arşiv