Geleceğin mühendisleri kolları sıvadı

  • 0
  • 905
Yazı Boyutu:

Çocuk Üniversitesi anlayışından önemli projeleri hayata geçiren Ege Üniversitesi’nden yeni bir adım daha atıldı. EÜ Eğitim Fakültesi'nde, "Dereyi Görmeden Paçaları Sıvama" projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine mühendislik mesleği tanıtıldı.
 
Proje sorumlusu EÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Yılmaz proje hakkında: "TÜBİTAK projesini, kardeş okulumuz olan Nihat Gündüz İlköğretim Okulu 4, 5 ve 6. sınıf öğrencilerine bilişim, teknoloji ve tasarım ilişkilerini kurabilmeleri için gerçekleştirdik. Proje kapsamında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ayhan Nuhoğlu öğrencilerimize önce 'mühendis nedir, ne yapar, nasıl çalışır ve mühendislik tasarım süreçleri' konularında eğitim verdi. Daha sonra çocuklarımız ahşaplardan kiriş köprü, kemer köprü, asma köprü tiplerini yaparak bu köprüler üzerinde kuvvet ve denge kurmayı öğrendiler. Projeye 90 öğrenci katıldı ve her grup için 2 gün boyunca önce eğitim sonra etkinlikler gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

Proje sorumluları, proje kapsamında çocukların el ve zeka becerilerini geliştirmeyi, ayrıca çocukların yaptıkları etkinliklerle okuldaki derslerine de katkı sağlamayı hedeflediklerini belirttiler. İZMİR(Ege Ajans/Denizhan BOYACI)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv