Geleceğin Yelken şampiyonları Aliağa'da yetişiyor

  • 0
  • 644
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin önemli deniz ticaret kentlerinden biri olanAliağa’da, son yıllarda başlatılan yelken sporu eğitimleri büyük ilgi görüyor.1999'da kurulan ve uygun yer arayışlarından sonra Aliağa Belediye Başkanı ÖmerTurgut Oğuz'un desteğiyle 2010'da yeniden faaliyet göstermeye başlayanAliağa Deniz Sporları Kulübü’nün (ADSK) yaz dönemi yelken eğitimleri başladı.

Aliağa Ön Plajlar mevkiindeki Kulüp Eğitim Merkezinde 8-14yaş arası çocuklara verilen yaz dönemi kursuna Optimist sınıfında 8, Lasersınıfında 2 sporcunun yanı sıra toplam 30 kursiyer katılıyor.  Hafta da 5gün süren kurslar Eylül ayına kadar devam edecek. Hem tatil yapan hem de denizsporunda gösterdikleri performansla gelecek vaadeden minik kursiyerler, denizinkeyfini doyasıya yaşıyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ ALT YAPI VE SERVİS HİZMETİ SAĞLAYACAK
Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle çeşitli şampiyonalarakatılan minik sporcular yaşamları boyunca unutamayacakları deneyim kazanırken,ilçede deniz sporlarının sevilmesine de öncülük ediyor. 

Kulüpte minik sporculara 2013 Yaz dönemi yelken eğitimlerini30 yıldır yelken sporunda faaliyet gösteren ve Türkiye Şampiyonluğu ileCumhurbaşkanlığı Kupası birinciliği başta olmak üzere çok sayıda şampiyonluğubulunan antrenör Servet Altay veriyor. Standart yarış tekneleriyle verileneğitimlere aileler de büyük ilgi gösteriyor. 

ALTAY: “YELKEN SPORLARININ YENİ ADRESİ ALİAĞA OLACAK”
ADSK Yelken Antrenörü Servet Altay, yelken sporunun küçükyaşlarda öğrenilmesinin büyük faydalar sağlayacağını ifade ederek, “Kulüpeğitim faaliyetlerimiz çocuklara deniz kültürü kazandırıyor. Çocukların vegençlerin deniz sporlarına yönelmesini sağlıyoruz. Yelken Sporu yazın da kışında yapılabilen bir spor. Kursiyerler burada doğa ile uyumlu bir yaşam sürmeyi,doğru zamanda doğru kararı verip uygulayabilme becerisini kazanıyor. Aynızamanda spor ahlakı, disiplin, arkadaşlık ve dostluğu da öğreniyor. Aliağa,yakın bir gelecekte Türkiye Yelken Sporları için çok önemli bir kent olacak.Herkes bu sporu desteklemeli” diye konuştu. 

BAŞVURULAR KULÜP MERKEZİNDEN ALINIYOR
Aliağa Deniz Sporları Kulübü tarafından açılan yelkeneğitimlerine başvurular kulüp eğitim merkezinde yapılıyor. Başvurularda miniksporcu adayları için sağlık raporu da isteniyor. Eğitimlere başvurular vekayıtla ilgili detay bilgiler 0532 477 25 15 ve 0507 458 59 02  nolutelefondan alınabilecek. 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv