GENÇ GİRİŞİMCİLER IŞIKKENTTE BULUŞTU

  • 0
  • 1.924
Yazı Boyutu:

Her sene Işıkkent Eğitim Kampusünün  Genç Başarı Kulübü önderliğinde gerçekleştirilen Genç Girişimciler, Akıl Fikir Kampı buluşmasının bu sene 5. sini 23-25 Mart’ta Işıkkent Eğitim Kampusü nde gerçekleştirildi.Bu sene çalışmanın konusu “Obezitenin önlenmesi ve Doğru Beslenme Alışkanlıklarının Kazandırılması” ydı, bu konuyla ilgili  yaratıcı proje , iş fikri ve ürün geliştirmek için 60 öğrenci bir araya geldi. En yaratıcı iş fikrini geliştiren öğrenci Avrupa’daki Gençler İnovasyon Kampında etkinliğine katılacak.
Işıkkent Eğitim Kampusü Akıl Fikir Kampı Etkinliği öğrencilere iş geliştirme, takım çalışması ve girişimciliği aşılamayı hedeflemekte olup 5 senedir yapılmaktadır. Her sene farklı okullardaki Liselilerin bir araya getirildiği etkinlikte öğrencilere bir konu verilir ve bu konuyla ilgili bilgilendirildikten sonra yaratıcı düşünüp fikir, proje , ürün vs geliştirilmeleri beklenir.Bu sene  23-25 Mart tarihleri arasında 5.IŞIKKENT GENÇ GİRİŞİMCİLER AKIL FİKİR KAMPI adı altında gerçekleşen etkinlik,Işıkkent Eğitim Kampusünün proje sahipliğinde, Genç Başarı Vakfı’nın proje ortaklığında, Çimstone firmasının ana sponsorluğunda, Özyeğin Üniversitesi’nin proje çözüm ortaklığında ve Liyakat Derneği’nin proje iştirakinde gerçekleşecektirilirken; İSTANBUL KABATAŞ LİSESİ, İSTANBUL MUSTAFA SAFFET ANADOLU LİSESİ,İSTANBUL KOÇ LİSESİ, İSTANBUL ROBERT KOLEJİ, İZMİR 60. YIL ANADOLU LİSESİ, İZMİR AMERİKAN LİSESİ, İZMİR BÜYÜK ÇİĞLİ ÖZEL TÜRK KOLEJİ, İZMİR FEN LİSESİ ,İZMİR ÖZELTAKEV FEN VE ANADOLU LİSESİ ve ÖZEL IŞIKKENT EĞİTİM KAMPUSÜ lise öğrencileri ile 60 öğrenci katıldı.Bu sene ki etkinliğin konusu çağımızın problemi Obezitenin Önlenmesi ve Doğru Beslenme Alışkanlıklarının Kazandırılmasıydı. Bu konuyla ilgili Endokrinoloji Uzmanı Doç Dr Ceyhun Dizdarer ve Diyetisyen Beste Alimert’den bir eğitim alan  öğrenciler konuyla ilgili 24 saat çalışma yapıp fikir ve iş önerisi geliştirdiler.  İkinci gün 6 kişiden oluşan jüri heyetine projeler sunuldu ve tüm projeler değerlendirildi.
 
Jürinin oylarına göre, en iyi çözüm önerisini sunan birinci, ikinci ve üçüncü gruplar ödüllendirildi;
En iyi Çözüm Önerisini sunan 1. Grubtan Can Yalnız, Ebru Kasıkara, Aybike Öztürk, Beran Kayır, Papatya Çetin adlı öğrenciler , Mayıs ayında Belçika’da gerçekleşecek olan “Avrupa İnovasyon Kampı’nda” ülkemizi temsil edecek olup. 1,2.,3.  olan Gruplar  daki tüm öğrenciler Özyeğin Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan ‘Girişimcilik Eğitimi Giriş ’ne katılmaya hak kazandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv