Genç kaşifler bilim keşfi gezisine çıktı

  • 0
  • 632
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin ilköğretim 7. ve 8. Sınıf öğrencilerinin yaratıcılığını geliştirmek amacıyla kurduğu Genç Kaşifler Bilim Evi’nde eğitim alan çocuklar bilimsel gezilerle öğrendiklerini pekiştiriyor. Son olarak biyoloji ve zoolojiye ilgisi olan öğrenciler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Bornova’daki Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü bünyesindeki kobay hayvanlarını inceledi
 
Bornova Belediyesi BELGEM Eğitim Merkezi’nde faaliyetlerini sürdüren Genç Kaşifler Bilim Evi’nde verilen eğitimler, bugüne kadar 4 bin öğrenciyi bilime yaklaştırdı. Bornova Belediyesi BELGEM’deki eğitimi desteklemek için çeşitli geziler ve eğitimler vermeye de devam ediyor. Genç Kaşifler Bilim Evi’nde eğitim gören 7. ve 8. sınıf öğrencileri bilimsel araştırmalarda kullanılan denek hayvanlarıyla ilgili dersi laboratuvar ortamında gördü.
Derste konuyla ilgili materyalleri inceleyen öğrenciler, ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü laboratuvarlarına gezi düzenledi. Öğrenciler, “Bilimde kobayın rolü” başlıklı ders konusunu, kobay hayvanlarınının üretildiği ve üzerlerinde çeşitli testlerin yapıldığı laboratuvarda, bilim adamlarından bilgi alarak tekrar işledi. 
 
Bornova Belediyesi’nin Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, eğitimin her alanında farklı desteklerle gençlerin önünü açmak için çalıştıklarını belirterek, “Genç Kaşifler Bilim Evi de ilçemizdeki bilime meraklı gençlerimizin bu yönlerni geliştirmek için kurulan çok önemli bir merkez. Burada çocuklarımız çoğu zaman karmaşık bulunan ve korkulan fizik, kimya gibi bilim dallarını deneyler ve projelerle oyun oynar gibi öğreniyorlar. Bunun yanında gerekli konularda, kobay hayvanlarla ilgili geziler gibi etkinlikler de düzenliyorlar. Tüm bunlar çocuklarımızın bilimi kağıt üzerindeki bilgilerle değil, görerek ve yaşayarak öğrenmeleri için” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv