Genç sanatçılar yuvadan uçtu

  • 0
  • 965
Yazı Boyutu:

Egeli genç sanatçılar yorucu eğitim döneminin ardından renkli bir mezuniyet töreniyle, sanat yaşamlarında yeni bir döneme merhaba dedi.
EÜ Devlet Türk Mûsikîsi Konservatuarı’nın mezuniyet töreni öğrencilerin söyledikleri “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsü ile başladı. Ailelerden ve öğretim üyelerinden büyük alkış alan 75 genç diplomalarını alkışlar arasında aldı.
 
“TOPLUMA YARARLI BİREYLER OLACAKLAR”
Konservatuar öğrencilerinin mezuniyetinden duyduğu heyecanı dile getiren EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü “Topluma hizmet eden üçüncü kuşak bir üniversite niteliğimizle sizleri topluma yararlı bireyler olarak mezun ediyoruz. Aileler bizlerin en önemli destekçileriydi özverili katkılarından dolayı onlara teşekkür ediyorum” dedi
 
“ÖĞRENCİLERİMİZ SÖZÜNÜ TUTTU”
Bu günün mutlu ve hüzünlü olduğunu ifade eden Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Gürbüz AKTAŞ “Öğrencilerimiz bugüne kadar sanatsal, bilimsel faaliyetleri ile karşınıza çıktı, şimdi de mezun olarak karşınızdalar.  Üniversitemizin de desteğiyle eğitimli sanatçı ince ruhlu bireyler kazandırmayı amaçladık anneler babalar evlatları ile gurur duymalı onlar hem bizlere hem sizlere verdikleri sözleri tuttular. Öğretim görevlileri çabalarını asla azımsamamalı hocalarımızın emekleri olmasa belki de öğrencilerimiz bugün bu seviyeye gelemeyecekti, mezunlarımızın yolu açık olsun yeni yaşamlarında başarılar diliyorum adil dürüst ve nazik olmaktan hiç vazgeçmesinler” şeklinde konuştu.
 
“BİZİM İÇİN MÜZİK HAYATIN KENDİSİ”
Müziğin kendileri için önemine vurgu yapan fakülte birincisi Volkan Kaptan ; “Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken yeni sayfasını, yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Bizler de başkalarının geçtiği gibi bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz ancak mevsim bitecek bizler başka iklimlerde yeni çiçekler olarak açacağız ve yeni çiçekler yetiştireceğiz bahçeleri hiç kurutmayacağız. Müzik bizler için zaman geçirmek için bir meşgale değil zamanın zeminin ve hayatın ta kendisidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği değerleri koruyacağımıza ve bu değerlerden asla taviz vermeyeceğimize kimsenin şüphesi olmasın” diye belirtti.

Konuşmaların ardından mezunları belgelerini öğretim üyelerinden aldılar. Mezuniyet töreninin sonunda genç mezunlar unutulmaz bir konser vermeyi de ihmal etmedi. İZMİR(Ege Ajans/ Çisem Erkaya, İsa Başol,Akif Ulutaş)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv