Gerçek doku ve organlar üzerinde eğitim

  • 0
  • 3.244
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı bünyesinde faaliyete geçen Plastinasyon Laboratuarı,  “plastinat” olarak adlandırılan son ürünleri elde etmeye başladı. 
 
Ege Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Bilge “Plastinasyon Laboratuarı EÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimine büyük katkı sağlıyor. Laboratuarımızda saklanan plastinatların her biri gerçek doku özelliğinde. Bu sayede öğrencilerimize gerçek doku ve organlarla çalışma fırsatı sunmuş oluyoruz” dedi.
Haziran 2012 tarihinde faaliyete geçen laboratuarda plastinat halinde saklanan doku ve organlar için sağlığa zararlı hiçbir kimyasal koruma gerekmiyor. Plastinatların dış ortam koşullarına dayanıklı ve uzun ömürlü olmaları sayesinde yıllar sonra bile üzerlerinde mikroskopik inceleme yapılabiliyor. 
 
Bu özellikleriyle plastinatlar gerek tıp eğitiminde gerekse biyoloji ve veterinerlik gibi diğer bilimlere yönelik eğitimlerde kullanılabiliyor. Ege Üniversitesi Rektörü Pro     f. Dr. Candeğer Yılmaz, laboratuarda üretilen ilk plastinatları inceledi.(

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv