Görsel kültür, insanları yeni bakış açılarına yönlendirdi

  • 0
  • 649
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi dünyaca ünlü iletişim uzmanı Prof. Dr. Randall Halle’ı ağırladı. Öğrenci ve akademisyenlerle buluşan Prof. Dr. Halle, konuşmasında Görsel Ötekilik ve Başkalık Teorisini anlattı. Prof. Dr. Randall Halle, “Bilme biçiminin en net görüldüğü yer sinemadır. Görsel kültür anlatıları hem küresel hem yerel yeni bağlantıları hayatımıza sokmuş ve insanları yeni bakış açılarına yöneltmiştir” diye konuştu. Sunumunda “öteki” kavramı üzerinde duran Prof. Dr. Randall Halle, “Dilin ve sembolik olanın hapishanesinde yaşıyoruz. Öteki olanı anlayamıyoruz ve ötekileşen biz oluyoruz” dedi.
 
Görsel Ötekilik – Başkalık Teorisini anlatarak konuşmasına başlayan R.Halle anlatımlarını genelde felsefe, psikoloji ve genel kültür üzerine yoğunlaştırdı. İlk olarak felsefi olarak konulara bakmanın öneminden bahseden Prof. Dr. Halle, ikinci aşamada izlettiği “Sessizlik ve Karanlık Ülkesi” adlı kısa filmde görme ve duyma engelli bir down sendromlu çocuğun yaşadığı hayattan zorluklardan bahsederek iletişimin önemine değindi. Bu tür insanların yaşam deneyimlerini izleyicilere aktaran R.Halle salonu duygulandırdı.
 
Sinemanın bilme biçiminin en net görüldüğü yer olduğunu ifade eden Prof. Halle görsel kültür anlatılarının hem küresel hem yerel yeni bağlantıları hayatımıza soktuğunu ifade ederek insanları yeni bakış açılarına yönelttiğini verdiği örneklerle anlattı.
Profesör Randall Halle üstünde çalıştığı konsepti tanıtırken yaptığı açıklamada “Dilin ve sembolik olanın hapishanesinde yaşıyoruz dolayısıyla öteki olanı anlayamıyoruz ve ötekileşen biz oluyoruz.” dedi. 
 
Son bölümde ise Sinemanın ilk günden bugüne kadar olan tarihçesini kısa bir özetle anlatan Prof.Dr.Hall, alt yazı geçmişini ve çok dilde dil formatının hayatımıza nasıl girdiğine ve ulusal dil politikasına değindi.
Etkinliğin sonunda EÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Özden, Profesör Randall Halle’a plaket verdi.İZMİR(Ege Ajans/ Mehmet DURAN / Mert ÇELİK)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv