Gücümüzün Kaynağı, Ulusal Egemenlik Düşüncesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

  • 0
  • 153
Gücümüzün Kaynağı, Ulusal Egemenlik Düşüncesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mesaj şöyle:
“Gücümüzün Kaynağı, Ulusal Egemenlik Düşüncesi”
Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti olarak sahip olduğumuz en yüksek ve en kıymetli kurum olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104’üncü yılını kutluyoruz. Atatürk’ümüz, bu önemli günü ve bayramı, olağanüstü bir vizyonla gelecek kuşakları meydana getirecek olan çocuklara armağan etti.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz, oldukça köklü parlamenter geleneğe sahip olan bir ülke olarak hem siyasal ve hem de toplumsal hayatımızın merkezinde durmaktadır.
Bu demokrasi geleneği, bizi biz yapan en önemli unsurlardan biridir.

Öyle ki Kurtuluş Savaşımız dahi TBMM’de çıkartılan kanun ve kararlarla yönetilmiş ve çağdaşlaşma yolundaki inkılapların tamamı da orada verilen kanun tekliflerinin görüşülmesi ve oylanarak kabul edilmesiyle gerçekleşmiştir. Kurulduğu günden bu yana zaman zaman darbelerle kapatılmış, cuntalarca kuşatılmış, darbe teşebbüsleriyle bombardıman edilmiş olmasına rağmen dimdik ayakta durabilmesi, işte bu sağlam demokratik temeli sayesinde olmuştur. Bu tarihsel tecrübenin ve birikimin ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu hepimizin idrak etmemiz gerekiyor.

Devlet ve Millet olarak gücümüzün kaynağı olan ulusal egemenlik düşüncesi, her 23 Nisan’da geleceğe güvenle bakmamıza vesile oluyor.
Bu tarihsel bilinç ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı yürekten kutluyorum. Bu yolda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi ile somutlaşan demokrasimize olan sarsılmaz bağlılığımızı da bu vesileyle bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Saygılarımla,

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv