Güzelbahçe'ye Fen Lisesi geliyor

  • 0
  • 836
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe'de bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan Fen Lisesi'nin, mülkiyeti Belediye, İl Özel İdaresi ve Maliye Hazinesi'ne ait arsası bedelsiz olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

Güzelbahçe Kahramandere'de  Maliye Hazinesi, İl Özel İdaresi ve Güzelbahçe Belediyesi'ne ait olan ve halen bir bölümünde  Hakkı Oğuz Tabaoğlu İlköğretim Okulu'nun da bulundu toplam 14 bin 243 metrekarelik alanı kapsayan arsalar tevhit edildi, (birleştirildi), tek parsel haline getirildi. Güzelbahçe Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen birleştirme protokolü sırasında Kaymakam Ekrem Büyükata, Belediye Başkanı Mustafa İnce, Milli Emlak Müdür Yardımcısı Fatma Bilge ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karatürk ile İlçe Tapu Müdür Vekili İsmail Kurt hazır bulundu. Üç ayrı arsa 817 ada 8 parsel olarak düzenlendi ve tapusu taraflara verildi.
14 bin 243 metrekarelik arsanın 8 bin 200 metrekarelik bölümüne  yapılan protokol uyarınca hayırsever Dr. Güngör Özbek tarafından yaklaşık 2 milyon liraya mal edilmesi planlanan 21 dersliği ve laboratuvarları bulunan Fen Lisesi'nin inşa edilmesi için süresiz ve bedelsiz olarak Milli Eğitim'e tahsis edildi.
Projesi hazır olan Fen Lisesi'nin inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv