Haluk Levent Foça'yı fethetti

Türk Rock Müziğinin en önemli isimlerinden Haluk Levent İzmir’in Foça İlçesi’nde doyumsuz bir konsere imza attı.

  • 0
  • 1.219
Haluk Levent Foça'yı fethetti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk Rock Müziğinin en önemli isimlerinden Haluk Levent İzmir’in Foça İlçesi’nde doyumsuz bir konsere imza attı. Sanatçı; İlçe Futbol Sahası’nda ki konserde kendi şarkılarının yanı sıra türkülere ve coverlara da yer verdi. Zeybek oynadı, orkestra elemanlarıyla klub mizansenleri oluşturarak dansetti. Sık sık sahneden indi, kendisini izlemeye gelenlerle oldukları yerde buluştu. Adeta sahada adım atmadık yer bırakmadı. Hem şarkıları, hem sohbetiyle, gençleri de, her yaştan hayranlarını da coşturdu.     

Haluk Levent konserine ‘Uçak Yaparım’ şarkısı ile başladı. ‘Mahsus Mahal’, ‘Bazı Günler’, ‘Anlasana’, ‘Sevenler Ağlarmış’, ‘Elfida’, ‘Hani Benim Olacaktın’, ‘Dağlar’, ‘Akdeniz Akşamları’, ve ‘Yollarda Bulurum Seni’ gibi şarkılarının hemen hepsini hayranlarıyla birlikte söyledi.

BU KONSER SİZE HALUK LEVENTTEN BİR ARMAĞAN
Bazı Günler şarkısının ardından, şarkının açılışını orkestranın Foçalı kemancısı Elvan Kızılay’ın yaptığını belirten Haluk Levent, “Buraya gelmeyeli çok uzun zaman oldu. Dedik ki bir konser organizasyonu yapılsın. Hep beraber gelip şarkılar söyleyelim. Arkadaşlar bu konser Haluk Levent’ten size bir armağan konseri. Bu size, Foçalılara olan sevgimizden kaynaklanan bir konser.” Sözleriyle büyük alkış aldı. Sözlerinin ardından “Deniz Üstü Köpürür” şarkısıyla hem kendisi zeybek oynadı, hem de Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e zeybek oynattı.

“Geçmiş yıllarda Foça’da ben bir aşk yaşarken, daha o zamanlar yeni yeniyken, bu şarkıyı söylerdim. Özel şarkılar vardır ya bu özel bir şarkı” diyerek “Razıyım İzmir Öldür Beni” ye geçti.

KIRGINLIĞIM VAR BANA YAKLAŞMAYIN
“Bir kırgınlık var. Yaklaşmayın bana. Yarın testimi yaptıracağım. Şu an sağlıklıyım ama, onun için fazla yaklaşmak istemiyorum dostlar. Bugün beni idare edin olurmu” diyen sanatçı “Ben Bu Gece Ölmezsem”i söyleyerek sahne çevresinden başlamak üzere, sahanın hemen her yerini adım adım dolaştı.

Üzerini değiştirmek için verdiği kısa arada kemancılarının küçük bir klasik müzik dinletisi sunduğu konserin ikinci bölümü Erkin Koray’ın “Estarabim”i ile başladı. Annesinin ölümünden sonra ona ithafen “Annemin Türküleri” albümünü yaptığını anlatan Haluk Levent“Bahçe Duvarını Aştım”ın ardından “Halimem” türküsüne geçti. “Ben bu Türküden çocukken korkardım. Travmam vardı. Hani Yurttan Sesler korosu vardı. 45 erkek 45 kadın. Korkardım. Ben bu türküyü söylemeyecektim. Ama teyzem, dayım, büyük ablam; annen “Halimem” derdi, başka bir şey demezdi deyince albüme aldım. Ama dedim ki sen bunu Haluk’ça söyle” sözleriyle izleyenlerine kahkahalar attırdı.

BİLABEDEL KONSERE TEŞEKKÜR
Haluk Levent ve arkadaşlarına teşekkür ederek plaket ve çiçek veren Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; “Bu konserle bize çok büyük destek oluyorsun. İki yıldan beri kovit’ten ötürü hiçbir şey yapamıyorduk. Bizim belediyelerin bütçeleri de belli. Bize bilabedel geldiniz. Sağolun. Teşekkür ederim” dedi.

Konserini “İzmir Marşı’nı söyleyerek tamamlayan Haluk Levent dakikalarca alkışlandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Can Bonomo'dan albüm lansman turnesi

Sevgililer Günü'ne özel

Sevgililer Gününe özel konser

Kadınlara, Sevgililer Günü Hediyesi..

Arşiv