Hayat Kurtaran İlk Adım: İlkyardım

  • 0
  • 1.479
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında öğrenci arkadaşlarını ilk yardım eğitimi ve önemi konusunda bilgilendirdi. 
Öğrencileri bilgilendiren İzmir Tabip Odası İlkyardım Merkezi eğitmenlerinden Dr. Berna Gökengin “İlkyardım hayat kurtarma zincirinin ilk halkasıdır” dedi.

Gökengin, karşılaşılabilecek olağan dışı bir sağlık sorununda, ilaç ve tıbbi malzeme kullanmadan eldeki imkanlarla nasıl ilkyardım yapılması gerektiğini belirterek; ilk yardımın aşamaları hakkında detaylı bilgi verdi. İlkyardım için bilinçli bir toplum varlığının gerekliliğini savunarak iletişimin önemi vurgu yapan Gökengin, “Sağlıklı bir ilkyardım müdahalesinde öncelikli olarak ilkyardımı yapacak kişi, kendi güvenliğini sağlamalı ve sakin olmalıdır. Olayı hızlı ve doğru bir şekilde yetkililere bildirmeli, çevredekileri iyi organize ederek, iş birliği kurmalıdır” dedi.
Konferansta sık sık yanlış ilkyardım müdahalelerinin yol açtığı sorunlara dikkat çekilirken profesyonel ilkyardım kursları hakkında bilgi verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv