Her yönüyle sürekli eğitim konuşuluyor

  • 0
  • 990
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi(EGESEM) ev sahipliğinde Kuşadası’nda I. Ulusal Sürekli Eğitim Kongresi’nin açılışı yapıldı. Açılışa Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz telekonferans yöntemiyle katıldı.
 
Yaşam boyu öğrenme, sürekli eğitim merkezlerinin önemi ve eğitimde üzerlerine düşen görevleri konuşup tartışmak, Türkiye’de bulunan sürekli eğitim merkezleri ile birlikte ortak paylaşımlarda bulunmak amacıyla düzenlenen kongrenin açılışı yapıldı. Kongreye Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz telekonferans yöntemiyle bağlandı ve sürekli eğitimin önemini anlatan bir sunum yaptı.
Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, Ege Üniversitesi olarak bu tarz bir organizasyona ev sahipliği yapmanın verdiği mutluluğa dikkat çekerek kongrenin oldukça yararlı olacağına inandığını belirtti.
 
EGESEM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr Eser Yıldırım Sözmen de yaptığı sunumda yaşam boyu öğrenmenin temelinin atılmasından bugüne, tarihi süreçten ve sürekli eğitim merkezlerinin bu konudaki misyonundan bahsetti. Ardından Prof. Dr. Atilla Silkü moderatörlüğünde Brest  Üniversitesinden konferans için gelen  Prof. Jean-Marie Filloque ve Ege Üniversitesi Bologna Süreci Uzmanı Prof. Dr. Süheyda Atalay birlikte “Önceki informal/nonformal eğitimlerin tanınması”  başlıklı bir sunum yaptı. Kongreye Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy’da katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv