Huzurlarınızda Ülkeler Arası Dostluk Derneği

Geçtiğimiz yıl kurulan Ülkeler Arası Dostluk Derneği’nin lansman nitelikli ilk “Dostluk Gecesi” İzmir’in seçkin isimlerinden oluşan konuklarıyla Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti.

  • 0
  • 2.495
Huzurlarınızda Ülkeler Arası Dostluk Derneği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz yıl kurulan Ülkeler Arası Dostluk Derneği’nin lansman nitelikli ilk “Dostluk Gecesi” İzmir’in seçkin isimlerinden oluşan konuklarıyla Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti.

Başkan Ramazan Karakundakoğlu ve Yönetim Kurulu ev sahipliğinde düzenlenen geceye Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adına İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Prof. Dr. Suat Çağlayan’ın da aralarında yer aldığı kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

12 ayrı dilde söylenen şarkılarla dostluğu pekiştiren harika bir konser veren Mezzosoprano Ebru Kaptan’a piyanoda Ahmet Kahyaoğlu, kontrbasta Baha Hatipoğlu, perküsyonda Emin Kaptan, trompette Gökhan Dolunay eşlik etti.

Ayrıca Türkiye’de farklı kentlerde 13 kişisel sergi düzenleyen yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda eserleri bulunan Cengiz Keskiner’in kahve telvesini boya olarak kullandığı resimleri de sergilendi.

“40 Yıllık Dostluğumuz”un başlangıç gecesi olacak diye vurgulanarak davet edilen konukların olduğu gecenin sponsoru olan Toper Kahve Makineleri gece boyunca farklı ülkelerin kahvelerini, çeşitli demleme seçenekleriyle tüm gece boyunca misafirlere servis etti.

Organizasyonunu On Point Art&Culture’ün üstlendiği gecede konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Karakundakoğlu, Ülkeler Arası Dostluk Derneği’nin Türkiye ile diğer ülkeler arasında dostluk ve dayanışmayı geliştirmek, dünya ülkeleri arasında ortak projeler oluşturmak, kültürel, sosyal, ekonomik, bilimsel, kurumsal, mesleki, ticari ve sportif ilişkileri güçlendirmek, toplumsal, tarihi, bilimsel, kültürel ve sanatsal değerlerini kamuoyuna tanıtmak amacıyla kurulduğunu söyledi.

Karakundakoğlu, “Aktif projeleri arasında veri akışı sağlayacak bir ortam yaratarak, güncel bilgilerin çeviri esaslı bir programla yer bulacağı bilgi havuzu yaratmak ve kahve öncelikli olarak tarımsal üretim bilgilerinin de paylaşılacağı internet pazar yeri oluşturacak bir kaynak sunmak var. Bunların dışında hali hazırda iletişimde olduğu ülkeler ile kültür sanat projelerini de yürütmek” dedi.

Gecenin fotoğrafları için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv