İki katlı sergi

  • 0
  • 995
Yazı Boyutu:

Konak Halk Üniversitesi mezunlarının Yılsonu Resim Sergisi Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı
 
Konak Belediyesi kültür merkezlerinde bir yıldır resim kurslarına devam eden İzmirliler ilk sergilerini Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtı. Konak Halk Üniversitesi mezunu olmanın gurunu yaşayan ressamlar kültür merkezinin 6 ve 7’inci katlarında açılan sergiye 165 eserle katıldı.  Yetişkin ve çocuk kursiyerlerin resimleri olmak üzere iki sergiden oluşan yılsonu sergileri beğeni topladı.
Bir yıl boyunca Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi ve Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde resim eğitimi alan kursiyerlerin karma sergisi ilgi topladı. Eğitmenler Mehmet Tüver, Nurhan Tanrıverdi ve Gonca Türk de öğrencilerini ilk sergilerinde yalnız bırakmadı. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nin iki katına yayılan sergiyi görenler hayranlıklarını gizleyemedi. Bir yıllık emeğin döküldüğü tuvaller profesyonellere taş çıkardı.
 
Konak Halk Üniversitesi ile emeğin gücünü Konak’ın her noktasına taşıyan Başkan Tartan bir yıl boyunca kurslara katılan ve çalışmalarını sergiyle taçlandıran kursiyerleri kutladı. Özellikle çocuk ressamların sergisinin güzelliğine dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Konak Halk Üniversitesi ile İzmirlilerin bilgiye, spora, kültür ve sanata daha yakın olmaları için yeni bir seçenek oluşturduk. Aynı zamanda özellikle kadınlarımızın sosyal yaşamda yer almaları, ekonomik anlamda aile bütçelerine destek olabilecek mesleki becerileri edinmeleri için kurslar açtık” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv