İklim krizi projesine Avrupa Komisyonu’ndan destek

Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Defne Günay’ın ‘Avrupa Birliği Dış Politikası ve İklim Krizi’  üzerine hazırladığı Jean Monnet Modülü projesi Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazandı.

  • 0
  • 3.562
İklim krizi projesine Avrupa Komisyonu’ndan destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Defne Günay’ın ‘Avrupa Birliği Dış Politikası ve İklim Krizi’  üzerine hazırladığı Jean Monnet Modülü projesi Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazandı. ‘EuforCliC Projesi’ kapsamında Avrupa Birliği dış politikası ve iklim krizi konusunda eğitim, araştırma ve yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştirilecek.
 

Avrupa Yeşil Mutabakatı ile birlikte Avrupa Birliği, ekonomik ve siyasi anlamda kapsamlı bir dönüşüme giriyor. Bu dönüşüm sürecinde, Avrupa Birliği’nin diğer ülkelerle ilişkilerinin nasıl etkileneceği önem kazandı. Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Defne Günay’ın ‘Avrupa Birliği Dış Politikası ve İklim Krizi’ üzerine hazırladığı proje, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazandı. Jean Monnet Modülü projesi olan EuforCliC, hem Avrupa Birliği’ne aday ülke hem de gümrük birliği içerisinde olan Türkiye’deki kamu görevlileri, sivil toplum örgütleri, şirketler ve gençlerin bu konuda bilgi sahibi olmasını amaçlıyor.
 

GENÇLERE AB VE İKLİM KRİZİ DERSLERİ

Proje kapsamında; Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü lisans öğrencilerine iletişim ve mühendislik gibi farklı disiplinlerden öğretim görevlileri ve uzmanlar tarafından “AB Dış Politikası ve İklim Krizi” dersi verilecek. Lise öğrencilerinin ve gençlerin artan iklim değişikliğine karşı önlem alma ve AB'nin bu küresel iklim krizini nasıl ele aldığı konusunda farkındalığını artırmanın amaçlandığı projede, küresel iklim krizi konusunda gençler, sivil toplum aktörleri, politika yapıcılar ile fikir alışverişinde bulunmak ve onlardan gelecek geri bildirimler sayesinde akademisyenlerin becerilerini geliştirmek hedefleniyor. Proje ile Türkiye'de genel kamuoyunun iklim değişikliği ve iklim değişikliği siyasetinde küresel bir aktör olarak AB konusunda farkındalığının artırılması planlanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv