İlk damızlık gebe düve sevkiyatı Tire'ye

  • 0
  • 2.543
Yazı Boyutu:

Hollanda’dan yıllar sonras İlk damızlık gebe düve sevkiyatı TETA güvencesiyle Tire-İzmir’deki Nayman Tarım Çiftliği’ne geldi. Damızlık gebe düve ihracatçısı, alanında çok iyi bilinen Firma DEKKER’in Türkiye temsilcisi olan TETA’nın Teknik Koordinatörü Başat Tömek, TETA’nın sadece çiftlik bazında damızlık hayvan ithalatı konusunda hizmet verdiğini, bu konuda müşterilerine çözüm sunarken de sadece Hollanda, Fransa ve Almanya’dan ithalat için girişimde bulunduklarını belirtti. “Bizim için ülkemizin çıkarı önceliklidir. Bu yüzden ticari kaygılarla hastalık ve kalite riski bulunan ülkelerden hiçbir şekilde ithalat yapmadık ve yapmayız da. Ülkemiz işletmelerinin şu anda ihtiyaç duyduğu kaliteli damızlık için yıllardır çalıştığımız ve güvendiğimiz Firma DEKKER’den gebe düve sağladık. Daha önceki yıllarda aynı firmadan Türkiye’ye getirdiğimiz hayvanların ne kadar kaliteli olduğu pek çok yetiştirici tarafından hatırlanmaktadır. Yıllar sonra da ilk kez Nayman Tarım Hollanda’dan gebe düve ithalatını gerçekleştirdi” dedi.
 
Hollanda Kraliyet Ailesi adına Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, Türk asıllı Tarım Müsteşarı Mehmet Çevikoğlu ile Ekonomi Ateşesi David Naves, 14 Eylül günü Tire’deki Selçuk ve Haluk Nayman kardeşlerin çiftliğini ziyaret etti.
Çiftliği gezdiren Çiftlik Genel Müdürü Doç.Dr. Attila Kaya, çiftlikte kullanılan ve TETA tarafından kurulmuş olan dünyanın en modern sağım ve sürü yönetim sistemini de tanıttı. SAC sağım ve AFIKIM sürü yönetim sistemini içeren bu gelişmiş sistem sayesinde her türlü bilgiyi kolaylıkla elde ederek çok etkin bir yönetim sağladıklarını belirtti.

Selçuk Nayman, “İşletmemiz 70 bin metrekarelik bir alana kurulu, 12 bin metrekare kapalı alana sahip. Yalnızca süt hayvancılığı yapılan tesisimizde, Hollanda’dan gelen 320 gebe düveyle birlikte toplam 550 sağmal inek ve gebe düve bulunuyor. Tesisimizde günde 12 ton süt üretiliyor. Çiftliğimiz tam kapasiteyle işlemeye başladığında toplam hayvan sayısı 1.300 başı bulacak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv