Yazı Boyutu:
Pek çoğu İzmir dışından gelen İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri için ilk ders Medical Park İzmir Hastanesinde başladı. İzmiri gezen öğrenciler uzmanlardan bilgi aldı, eğlenerek öğrendi.
Kısa zaman önce beyaz önlüklerini giyerek mesleklerine ilk adımlarını atan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin ilk ders konusu İzmir oldu. Öğrencilerinin fakülte eğitimlerinin yanı sıra İzmirde sosyal hayat, sanatsal etkinlikler ve yaşamdan yeteri kadar yararlanabilmesini isteyen İzmir Üniversitesi tarafından organize edilen gezi, öğrenciler için hem heyecanlı, hem de eğlenceli geçti. 20 İzmirli öğrencisine karşılık 43 öğrencisi Türkiyenin çeşitli illeri ve yurt dışından olan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Medical Park İzmir Hastanesinden başladıkları gezilerinde Kadifekaleden İnciraltına İzmiri gezdi, kentin tarihi ve turistik önemi, kültürel ve sosyal olanakları hakkında bilgi aldı.
Ortak kültür tıp etiğinde bir araya gelecek
Güne Medical Park İzmir Hastanesinde başlayan öğrenciler Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Op. Dr. Zafer Beken, Genel Müdür Veysi Kubba, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aydan Çelebiler, Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer ve akademisyenler ile bir araya gelme fırsatı buldu. Hastane ve hizmetleri hakkında bilgi alan öğrencilere seslenen Genel Müdür Veysi Kubba, Tıp eğitimi konusunda titizlikle hazırlanan müfredatınız ve seçkin akademisyenleriniz ile çok özel bir eğitim alacaksınız. Eğitiminiz boyunca dürüst, çalışkan ve hedefe kilitli olduğunuz sürece başarılı olmamanız için bir neden yok dedi. İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesinde tüm Türkiye ve yabancı öğrencilerin buluştuğuna vurgu yapan Kubba, Ortak kültürü tıp etiğinde bir araya getirecek, insanlığa hizmet edeceksiniz. Aranızdan nice bilim adamları çıkacak ve biz gururlanacağız. Hepiniz ailemize hoş geldiniz diye konuştu.
İnciraltından Kadifekaleye İzmirin tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, Kadifekalede Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Elemanı Doç. Dr. Ergün Laflıdan kentin kuruluşu hakkında bilgi aldı.










