İlmek ilmek sevgi

  • 0
  • 985
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi 15 semt merkezi ve kültür merkezlerindeki meslek ve hobi kurslarıyla kadınların dik duruşunu destekliyor
 
İzmirli kadınlar, Konak Halk Üniversitesi’nde yeni dönemdeki ilk derslerine başladı. Konak Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde nakış kursuna gelen kursiyerler ilk derslerinde Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın “Kadın dostu başkan” kimliğine vurgu yaptı. Bin 500 kursiyer ve 15 kursla öğretime başlayan Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde, üretimi kazanca, bir arada olmayı dayanışmaya dönüştüren kadınlar Başkan Tartan’a teşekkür etti.  
           
Eğitmen Ayten Ilgaz gösterdiği çeşit çeşit nakış örneğini kasnaklarına işleyen kursiyerlerden Şükran Kıpçak “Belediye Başkanımız Dr. Hakan Tartan’a bize bu imkanları sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Kursların ailemize, geçimimize katkısı oluyor; küçük de olsa masraflarımızı karşılıyoruz. Kızlarımızın, çocuklarımızın çeyiz işlerini yapıyoruz. Hakan Bey biz bayanları desteklediği için çok mutluyum” diye konuştu.
 
Yıllardır kursları takip eden Hülya Kafalı ise kursların psikolojilerini iyi yönde etkilediğini belirterek, “Bu kurslar insanlara hem psikolojik açıdan faydalı oluyor hem el becerileri gelişiyor, meslek sahibi oluyor, para kazanıyorlar” dedi.
Konak Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezi Nakış kursuna katılanların ortak fikrini ise Zerrin Kayçe dile getirdi:
“Eskiden bir belediye başkanı geldiğinde onu öcü gibi görürdük çünkü kimseyle konuşmazlar, halka yakın durmazlardı. Ancak Başkanımız Hakan Tartan’ı bir arkadaş gibi görüyoruz. Bizimle birebir konuşup sohbet ediyor. Onu Büyükşehir Belediyesinde görmek istiyoruz.”

En büyük teşekkür kadınlara
Yerel yönetim anlayışında ‘önce insan’ diyen ve özellikle kadınların ve gençlerin en büyük destekçisi olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kadının adının İzmir’de taçlandığını söyledi ve şöyle konuştu:
“İzmir kadını her zaman dik duruşuyla örnek olmuştur. Biz sadece onların zaten içinde var olan gücü ortaya çıkarmak. Üretim yaşamın kendisidir. Kadınlarımız da üreterek, emekleri ve özellikle de sevgileriyle yaşamı anlamlı kılıyorlar. Türkiye ancak kadınların gücüyle ileri gidecektir. En büyük teşekkürümüz kadınlar için.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Arşiv