İngilizce kursundan 650 öğrenci mezun oldu

  • 0
  • 1.431
Yazı Boyutu:

Gençlerin eğitimine büyük önem veren Bornova Belediyesi’nin açtığı ingilizce kurslarından 650 öğrenci mezun oldu. Beş ayrı merkezde açılan kurslara katılan öğrencilerin başarı belgelerini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi
 
Kültür, sanat, spor, hobi ve çeşitli meslek alanlarındaki eğitim çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Bornova Belediyesi, ilçede yaşayan öğrencilerin derslerine destek olması için ingilizce kursları da düzenliyor. Bornova Belediyesi’nin BELGEM Merkez Binası, Taşdemirler Toplum Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Altındağ Toplum Merkezi’nde açtığı ücretsiz İngilizce kurslarına, ilköğretim okullarının 4, 5, 6, 7, ve 8’inci sınıflarından 650 öğrenci katıldı. Kursları 4 öğretmen verdi.
 
Ekim ayında başlayan İngilizce kursundan Ocak ayında mezun olan 650 öğrenciye sertifikalarını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi.  Törende aileler de çocuklarının mutluluklarına ortak oldu. Dörder aylık kurslara Şubat döneminde 700 öğrenci kayıt yaptırdı. Mayıs’ta bitecek olan dönemin ardından yaz kursları başlayacak. İngilizce kurslarına yazılmak isteyen öğrenciler BELGEM Dershanesi’ne başvurabiliyor.
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, kursların devam edeceği müjdesini vererek, “Beş duyumuzun her gün bize öğrettiği bilgiler yetmez. Kendimize bunun daha fazlasını katabilmemiz lazım. Okulda öğretmenlerimizin öğrettikleri haricinde sanatta, kültürde, resimde, tiyatroda, edebiyatta, sporda kendimizi sürekli geliştirmemiz gerekiyor. Gençlerimizin gelecekte istedikleri işe sahip olabilmeleri için bir yabancı dil bilmeleri gerekiyor. Benim tavsiyem kimse bir yabancı dille yetinmesin. İkinci, üçüncü bir dil her zaman gençlerimize avantaj sağlar” diye konuştu.
En büyük yatırımın çocuklara yapılan yatırım olduğunu da ifade eden Başkan Sındır, “Bir kentte binalar, yollar yapabilirsiniz. Ancak insana hizmet etmiyorsanız hiçbir anlamı yok. Biz Bornova Belediyesi olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için her şeyi yapmaya hazırız. Bugün burada sertifika alan 650 çocuğumuza başarılar dilerim. Belediyemizin eğitim kursları tüm hızıyla devam ediyor. Ben tüm Bornovalı yurttaşlarımızı bu kurslardan yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv